Sorana Cîrstea ratează șansa carierei. A irosit 5 mingi de set și a pierdut dramatic în semifinale la Dubai

Sorana Cîrstea ratează șansa carierei. A irosit 5 mingi de set și a pierdut dramatic în semifinale la Dubai

Sorana Cîrstea s-a aflat azi în fața ”meciului vieții”. Nu prin valoarea adversarei, ci ca miză: o victorie ar fi dus-o pe cea mai bună poziție a carierei: 15 WTA. În semifinala turneului de la Dubai, românca s-a înclinat în fața italiencei Jasmine Paolini, 2-6, 6-7 (6) și va urca un loc în clasament, pe 21, egalându-și performanța realizată în urmă cu mai mulți ani.

Sorana Cîrstea va urca de luni pe locul 21 mondial. Foto Getty images

Jucătoarea noastră a cedat ușor primul set, iar în al doilea i-a prilejuit adversarei să se distanțeze la 4-2. Și-a schimbat stilul, a reușit să recupereze handicapul și părea capabilă să repete performanța din meciul precedent , cu Marketa Vondrousova, când s-a trezit la 2-6, 1-5 și a învins-o pe cehoaică. Scenariul nu s-a repetat, deși Sorana Cîrstea a salvat o minge de meci la 5-4 și a condus apoi cu 6-5. A urmat un ghem interminabil pe propriul serviciu.

Românca a ratat 5 mingi de set, iar italianca a egalat situația la a cincea oportunitate. Tie-break-ul a fost la fel de disputat, Sorana irosind încă o minge de set, la 6-5, dar a pierdut apoi două și Jasmine Paolini este cea care merge în finala de la Dubai. Bonus: un salt până pe poziția a 16-a mondială pentru adversară.

Și-a adăugat 158.944 de dolari în cont

Sorana Cîrstea se află la a 3-a înfrângere din 3 partide în fața sportivei din Cizmă. În precdentele întâlniri, Paolini a câştigat în 2021, în sferturi la Portoroz, cu 6-4, 4-6, 6-1, şi anul trecut în primul tur la Roland Garros, cu 7-5, 2-6, 6-2.

Românca s-a ales cu un cec de 158.944 de dolari şi 390 de puncte WTA. În finală, Jasmine Paolini o va înfrunta pe câştigătoarea dintre poloneza Iga Swiatek şi rusoaica Ana Kalinskaia, meci care se dispută în acestă seară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat