Sorana Cîrstea, salt uriaș în clasamentul mondial: Pe ce loc va ajunge, dacă bate și diseară, la Miami

Sorana Cîrstea, salt uriaș în clasamentul mondial: Pe ce loc va ajunge, dacă bate și diseară, la Miami

Sorana Cîrstea ne arată cât de imprevizibil e tenisul feminin! Pentru că, la începutul lunii, mai precis pe 9 martie, când a debutat la Indian Wells, ea se afla într-o situație dezastruoasă: cinci înfrângeri în ultimele șase partide și o coborâre până pe 97 WTA, în ierarhia live, actualizată în timp real! De atunci, Cîrstea pare că a devenit o altă jucătoare!

Sorana Cîrstea face furori în turneele americane de pe hard

Românca are, în acest moment, o serie impresionantă: șapte victorii în opt meciuri. A atins, mai întâi, sferturile la Indian Wells, iar diseară (după ora 22.00, Digi Sport 2), o va întâlni pe cehoaica Marketa Vondrousova (23 de ani, 103 WTA), în optimile de la Miami. Indiferent de rezultatul acestui meci, „Sori“ are deja motive de satisfacție.

În primul rând, cele trei victorii de până acum, la Miami, i-au asigurat un cec în valoare de 96,955 de dolari pentru atingerea optimilor. Apoi, în clasamentul live, actualizat în timp real , românca a înregistrat o urcare spectaculoasă, de 16 poziții, până pe 58 WTA. În acest moment, Cîrstea e în spatele Anei Bogdan, în această ierarhie. Dacă va trece și de Vondrousova, în optimile de la Miami Open, Sorana va acumula 1.043 de puncte. Și va urca până pe locul 51 WTA! În acest caz, în fața ei ar rămâne doar Irina Begu (38 WTA) și Simona Halep (26 WTA) dintre jucătoarele din România, care activează în circuitul feminin.

11

victorii și 7 înfrângeri a adunat Sorana Cîrstea până în acest punct al sezonului 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...