Sorana Cîrstea, secretul renașterii, dezvăluit de specialiști: Explicații oferite de CTP și Cristian Mândru

Sorana Cîrstea, secretul renașterii, dezvăluit de specialiști: Explicații oferite de CTP și Cristian Mândru

Sorana Cîrstea (32 de ani) a reconectat România la emoțiile unor turnee de nivel înalt, acum când Simona Halep (31 de ani, 25 WTA) a dispărut din circuitul feminin, fiind suspendată pentru dopaj. Mai întâi, la Indian Wells, unde a avansat până în sferturi, iar acum, la Miami, unde urmează să joace în optimi, „Sori“ a depășit toate așteptările! Răsplata pentru acest parcurs remarcabil a venit deja, atât în plan financiar, cât și sportiv, după cum Adevărul a scris aici.

Cristian Tudor Popescu, încântat de ce vede la turneele americane, în ultimele zile

În așteptarea duelului cu cehoaica Marketa Vondrousova (23 de ani, 103 WTA), diseară (după ora 22.00, Digi Sport 2), doi dintre cei mai cunoscuți specialiști ai tenisului din țară, vorbim despre Cristian Tudor Popescu (editorialist Gazeta Sporturilor ) și Cristian Mândru (jurnalist TVR), au analizat această schimbare spectaculoasă a jocului Soranei la turneele americane de hard.

Ce a scris Cristian Tudor Popescu?

*Parcă pentru a-i ține locul Simonei Halep – țintuită într-o suspendare interminabilă, fără vreo decizie, laie sau bălaie, cu privire la contestația depusă – Sorana Cîrstea joacă altceva decât știam de atâția ani.

*Pentru prima dată într-o carieră de decenii, Sorana și-a adunat toate remarcabilele ei calități într-un tenis consistent, compact, arătând și siguranță, nu numai agresivitate, accelerație și talent. Rezultatele sunt pe măsură: sferturi de finală la Indian Wells, iar acum, optimi la Miami, după ce a zdrobit-o pe redutabila Karolina Muchova. Dublă victorie în Sunshine Double la Caroline Garcia, nr. 4 mondial, victorie la Madison Keys, nr. 21.

*E cât se poate de clară contribuția noului ei antrenor, Thomas Johansson, singurul, dintre mulții pe care i-a avut, în stare să îi pătrundă în minte și să facă niște ordine pe acolo.

*Ce văd acum la Sorana ține de miracolul tenisului, acest sport diabolic: este aceeași jucătoare, cu aceleași lovituri spectaculoase, și totuși alta. Câteva reglaje fine, și ce până acum îi ieșea un deget afară, acum mușcă tușa. Când are mai mare nevoie de un as, îi intră. Parcă norocul a trecut de partea ei. Senzația aceea aproape dureroasă pe care mi-o lăsau înfrângerile Soranei – că e o frumoasă pierzătoare – s-a dus ca și cum n-ar fi fost.

*Și a mai dispărut ceva. La Indian Wells, scriam despre ea: „Măcar de-ar ține-o așa!”. Propoziția asta nu e un citat din mama lui Napoleon, ea reflectă teama mea continuă că jocul ei frumos și curajos se poate face praf într-o clipă. Nu mai simt asta. Cred că acesta va fi anul de vârf al Soranei Cîrstea.

Cristian Mândru, jurnalist TVR. FOTO: Facebook

Cristian Mândru, jurnalist TVR. FOTO: Facebook

Ce a scris Cristian Mândru?

*Cred că Sorana joacă cel mai solid tenis din carieră acum, pe final. Thomas Johansson a reușit să pună lucrurile în ordine în jocul ei, iar spațiul gol al emoțiilor meciurilor mari pe care le oferea Simona Halep (aflată într-o așteptare nedreaptă a unei decizii care nu vine după atâtea luni) e umplut acum de Sorana…

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina