Sorana Cîrstea, victorie la Catalonia Open, după un joc-maraton în care a salvat o minge de meci

Sorana Cîrstea, victorie la Catalonia Open, după un joc-maraton în care a salvat o minge de meci

Sorana Cîrstea e în formă maximă, chiar înainte de Italian Open - Roma și Roland Garros. Jucătoarea noastră s-a împus categoric în turneul challenger de la Reus și a bifat primul turneu WTA câștigat în acest sezon.

Sorana Cîrstea, revenire fantastică în finala de la Reus. Foto EPA EFE

Cu cele cinci victorii de la Catalonia Open, Sorana Cîrstea își continuă un parcurs fabulos , început în luna martie, cu Indian Wells și Miami Open. În această perioadă, românca are un bilanț excelent, 14 succese și doar 3 înfrângeri, în fața numerelor 1, 2 și 10 mondial: Iga Swaitek, Aryna Sabalenka și Petra Kvitova. Dar Sorana a reușit și câteva victorii de răsunet, învingând-o de două ori pe Caroline Garcia (4 WTA), dar și pe Sabalenka ori Madison Keys.

A pierdut un singur set, în finală

Chiar dacă are 33 de ani, Sorana a redevenit un nume respectat în circuitul WTA. La Reus, un turneu de categorie inferioară, sportiva din Târgoviște a reușit un parcurs perfect: a încheiat toate meciurile în maximum două seturi, până la finală, când americanca Elizabeth Mandlik i-a dat destule emoții.

În finala Catalonia Open, după un 6-1 lejer, Sorana a avut o cădere inexplicabilă. În setul 2, adversara s-a desprins la 4-0 și s-a impus în final cu 6-4, trimițând meciul în decisiv. Și aici românca a fost dominată, americanca ducându-se la 5-2, după care a început revenirea. 5-5, după ce a salvat o minge de meci, apoi 6-6 și s-a ajuns la tie-break. Parca trezită din reverie, Cîrstea a executat-o cu 7-1 pe adversara ei și a câștigat primul trofeu din acest an.

A urcat pe locul 34 mondial

Perspectivele sunt bune în vederea următoarelor două turnee de primă mână disputate pe zgură: Roma (10-21 mai) și Roland Garros (22 mai-11 iunie).

Pentru victoria de la Reus, Sorana Cîrstea va primi un cec de 13.040 de euro și 160 de puncte WTA. În clasamentul Live WTA, jucătoarea noastră a urcat pe poziția a 34-a mondială, acumulând 1.293 de puncte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...