Sorana Cîrstea, victorie mare și e pe tabloul principal la Adelaide. A trecut și de tenismena-trișoare

Sorana Cîrstea, victorie mare și e pe tabloul principal la Adelaide. A trecut și de tenismena-trișoare

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 45 WTA) a învins-o pe Kaia Kanepi (37 de ani, 32 WTA), scor 6-2, 4-6, 7-5, și s-a calificat pe tabloul principal la Adelaide International 2, turneul Australian Open. În turul precedent, Sorana trecuse de Camila Georgi, tenismena care s-a vaccinat ”la chiuvetă”.

Sorana Cîrstea merge ceas în 2023. Foto EPA EFE

Deși a abordat partida din postura de outsider, Sorana a început curajos și s-a distanțat rapid la 3-0. Începutul excelent de set, plus break-ul reușit la 5-2, au ajutat-o să închidă rapid actul inaugural. În setul 2, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-4, când Kaia a reușit un break. Sorana salvase 4 mingi decisive, dar a cedat la a cincea. Kanepi și-a făcut ulterior serviciul și a egalat la seturi.

Decisivul părea că merge în favoarea estoniencei, care a condus cu 5-3 la un moment dat, dar Sorana și-a revenit uluitor și a câștigat 4 game-uri consecutive, adjudecându-și astfel victoria după mai bine de două ore de joc, scrie gsp.ro.

Victorie cu tenismena care a a jucat pe fals

În turul precedent, Sorana Cîrstea trecuse de Camila Giorgi, jucătorea acuzată că a folosit acte false pentru a putea juca în turnee, deși nu s-a vaccinat impotriva Covid. Pentru fapta sa, frumoasa jucătoare italiancă riscă închisoare între 3 luni și doi ani. Probabil cu suspendare. Medicul ei, Daniela Grillone, a declarat în presa italiană: „Familia Giorgi a fost în grija mea de foarte mulți ani. Camila, în special, a suferit de o afecțiune la tendoanele cotului. Înainte de vara anului trecut, a venit la mine să mă întrebe despre posibilitatea de a obține atestate false pentru toate vaccinurile obligatorii, inclusiv împotriva COVID-19. Pot să confirm cu o certitudine absolută că niciunul dintre vaccinurile pentru familia Giorgi nu a fost în realitate administrat. Sunt profund șocată și regret acțiunile mele. Nu am primit niciun ban pentru acest demers“.

Ana Bogdan, eliminată după un meci-maraton

O altă jucătoare care a încercat să ajungă pe tabloul principal la Adelaide 2 este Ana Bogdan. Prahoveanca de 30 de ani, nr. 56 WTA, a fost însă învinsă de Katerina Siniakova (26 de ani, 49 WTA) într-un meci-maraton, de aproape 3 ore, tranșat de jucătoarea din Cehia în decisiv. Ana și-a adjudecat primul set în tie-break, 7-6 (5), dar le-a cedat pe următoarele două cu același scor, 5-7.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?