Sorana Cîrstea, victorie superbă: A eliminat-o pe Petra Kvitova, dublă campioană de Grand Slam

Sorana Cîrstea, victorie superbă: A eliminat-o pe Petra Kvitova, dublă campioană de Grand Slam

Sorana Cîrstea este în turul trei de la Australian Open, sportiva noastră reușind una dintre cele mai importante victorii din carieră: a trecut de Petra Kvitova, locul 8 WTA și dublă campioană de Grand Slam. "Am făcut meciul perfect", a spus, printre altele, Sorana la finalul partidei de pe Margaret Court Arena.
După un meci electrizant de două ore și trei minute, Sorana s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 1-6, 6-1.

Finalistă în 2019 la Grand Slam-ul de la Melbourne, Petra s-a văzut învinsă la ediția din acest an încă din turul al doilea, Sorana Cîrstea reușind o victorie superbă.
Pe Margaret Court, Cîrstea a jucat "meciul perfect", așa cum chiar ea a declarat la finalul victoriei împotriva unei mari campioane precum Petra Kvitova.
Cine este Petra Kvitova

Fostă ocupantă a locului 2 WTA (pe 31 octombrie 2011), Petra Kvitova (va împlini 31 de ani pe 8 martie) a câștigat de-a lungul carierei 27 de turnee WTA, două dintre acestea fiind de Grand Slam (Wimbledon 2011 și 2014). De asemenea, are o finală la Australian Open la ediția din 2019 (a fost învinsă de Naomi Osaka). A adunat doar din premiile din tenis $32.572.604.

De știut:
  • Cea mai importantă performanță a Soranei (68 WTA) la Melbourne este calificarea în turul 4, la ediția din 2017. În turul trei (acolo unde se află în prezent) a mai ajuns în 2012 și 2013.
  • Pentru calificarea în turul al treilea, Sorana Cîrstea va primi $165.228 și 130 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În urma victoriei de miercuri, Cîrstea a mai "strâns" situația din meciurile directe: este 5-3 pentru Kvitova.
  • Pentru un loc în optimi, Cîrstea se va duela cu o altă sportivă din Cehia: Marketa Vondrousova, locul 20 WTA, finalistă la Roland Garros, ediția din 2019.
  • Sorana și Marketa Vondrousova nu s-au mai duelat până acum în circuitul WTA.
Ce a spus Sorana la finalul partidei
"Petra este o jucătoare minunată, știam că loveşte mingea foarte bine. Am avut însă încredere în mine, am mai învins-o în trecut (n.r. în două rânduri până la duelul de miercuri).
Sunt foarte fericită, am făcut meciul perfect. În setul al doilea nu am mai putut impune ritmul, am ajuns în defensivă, dar am căutat în permanență să revin în decisiv și să lovesc cât mai la linie. Mi-a ieșit.
Nu știam cu cine voi juca (n.r. cu Marketa Vondrousova), dar acum important este să mă recuperez după efortul făcut astăzi. Am jucat peste două ore pe această căldură.
E remarcabil pentru mine că am reușit să joc atât de bine după două săptămâni de carantină în care nu am avut posibilitatea să mă antrenez" - Sorana Cîrstea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...