Sorana Cîrstea, victorioasă în primul tur la Madrid (WTA), în dauna Jelenei Jankovic

Sorana Cîrstea, victorioasă în primul tur la Madrid (WTA), în dauna Jelenei Jankovic

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, beneficiara unui wild card, a învins-o pe sârboaica Jelena Jankovic, cu 6-4, 6-3, duminică, în runda inaugurală a turneului WTA Premier de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari.

Cîrstea (26 ani, 131 WTA), aflată în cursă de revenire în topul ierarhiei, s-a impus într-o oră și 20 de minute în fața unei adversare experimentate (31 ani), care ocupă locul 23 în lume.

Sorana conduce acum cu 4-3 meciurile directe, după ce Jankovic câștigase confruntarea precedentă, în 2014, la Roland Garros, 6-1, 6-2 în turul al treilea.

Românca și-a asigurat un cec de 28.220 euro și 65 de puncte WTA, iar următoarea adversară va fi o altă jucătoare din spațiul ex-iugoslav Danka Kovinic (Muntenegru), care a trecut cu 6-4, 6-2 de italianca Roberta Vinci, a șaptea favorită. Cîrstea și Kovinic (21 ani, 47 WTA) sunt la egalitate, 1-1, în meciurile directe, după ce Danka s-a impus în 2015 la Osprey în primul tur, cu 6-1, 7-5, iar Sorana a învins anul acesta la Rio, în sferturi, cu 6-1, 6-2.

În schimb, Monica Niculescu (28 ani, 31 WTA) a fost învinsă neașteptat de americanca Louisa Chirico (19 ani, 133 WTA), venită din calificări, cu 7-5, 6-1.

În turul al doilea s-a calificat duminică și Patricia Țig, după victoria reușită în fața rusoaicei Daria Kasatkina, cu 6-3, 4-6, 6-2.

Alte două românce vor juca duminică în primul tur la Madrid, Irina Begu (cu canadianca Eugenie Bouchard) și Simona Halep (cu japoneza Misaki Doi).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...