Sorin Cîmpeanu: Institutul Cantacuzino va avea statut de instituție publică de interes național

Sorin Cîmpeanu: Institutul Cantacuzino va avea statut de instituție publică de interes național

Pe agenda ședinței de Guvern de miercuri se va afla ordonanța de urgență pentru reorganizarea Institutului Cantacuzino, dar și o hotărâre care prevede acordarea statutului de instituție publică de interes național, a anunțat, într-o conferință de presă, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

"Este vorba de acordarea unui statut de instituție publică de interes național Institutului Cantacuzino și de acordarea unui buget de 10 milioane de euro care sunt necesari și suficienți pentru acoperirea datoriilor institutului către stat, către furnizorii privați și de asemenea pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2015, urmând ca din 2016 să intre pe buget normal acordat unei instituții publice", a explicat, marți, ministrul.

Potrivit acestuia, după ce va fi repusă în normalitate activitatea institutului, va urma o etapă de susținere a activității de producție.

"După ce va fi repusă în normalitate activitatea institutului și se vor obține avizele, va urma etapa de susținere a activității de producție. Pentru moment, la Institutul Cantacuzino se vor derula cercetări și testări pe loturi pilot. În măsura așteptată de toată lumea în care aceste cercetări vor fi validate prin obținerea de autorizații se va trece la etapa de producție", a explicat Sorin Cîmpeanu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă