Sorin Dumitraşcu (FSANP): Este anormal ca salarizarea în sectorul de apărare şi ordine publică să pornească de la minimul pe economie

Sorin Dumitraşcu (FSANP): Este anormal ca salarizarea în sectorul de apărare şi ordine publică să pornească de la minimul pe economie

Este un lucru anormal ca sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională să pornească ca nivel de salarizare de la minimul pe economie, a declarat joi preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitraşcu, în timpul protestului organizat de mai multe sindicate din sistem .

"Este anormal, este nesimţit, dacă vreţi, ca sectorul acesta de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională să pornească ca nivel de salarizare de la minimul pe economie. Nu pentru asta suntem pregătiţi, nu asta se vrea de la noi. Se vrea să facem performanţă, trebuie să fim plătiţi ca atare", a declarat liderul FSANP.

Acesta a explicat că lipsa salarizării echitabile în sistem este unul din motivele principale pentru care sindicatul a organizat mitingul de joi.

"Cerem condiţii de lucru mai bune, şi asta am spus-o tot timpul, cerem dotări şi echipamente necesare pentru a ne putea desfăşura activitatea în condiţii corespunzătoare şi la standardele zilelor noastre. Cerem o salarizare echitabilă. Cerem ca Guvernul să aplice acea lege de salarizare aşa cum a fost aprobată de Parlament. Nu cerem mai mult, nu cerem nimic în plus, cerem ceea ce este deja în lege şi cerem ca discriminarea pensionarilor militari să înceteze, pentru că în 2017 pensiile acestora au fost reduse cu peste 30% şi acest lucru nu poate fi acceptat, având în vedere că trebuie să ne aliniem la nişte standarde pentru salarizare şi pentru pensionare. Sperăm că Guvernul va relua dialogul social, care s-a întrerupt o dată cu numirea Guvernului Dăncilă. Principala problemă este lipsa oricărei forme de dialog", a afirmat Sorin Dumitraşcu.

Totodată, preşedintele FSANP s-a declarat nemulţumit de faptul că ministrul Justiţiei a criticat salariile angajaţilor din sistemul de penitenciare.

"Nu ştiu cum stă Carmen Dan cu veniturile din salarii şi din pensii, dar pot să vă spun că Tudorel Toader duce acasă lunar peste 57.000 lei. Cred că toţi de aici nu încasăm banii ăştia într-o lună. Gândiţi-vă că acest Tudorel Toader are tupeul să iasă în presă şi să spună că noi avem salarii prea mari. Cerem să nu mai avem ca salariu de bază salariul minim pe economie. I se pare prea mult. Acest Tudorel Toader consideră că e prea mult să ţi se deconteze deplasarea sau o cheltuială profesională. Acest om care are 57.000 de lei lunar. Atâţia bani primeşte un om care toată viaţa lui a lucrat la stat. Nu a inventat informatica, nu a construit avioane, nu e nici patron la Microsoft", a menţionat Sorin Dumitraşcu.

Preşedintele FSANP a declarat că protestele vor continua, în cazul în care cererile sindicaliştilor nu vor fi soluţionate.

"O să continuăm protestele şi vom continua şi acţiunile în Justiţie împotriva ministrului Justiţiei, împotriva ministrului de Interne, sper că lucrurile se vor mişca, încet-încet, şi ilegalităţile comise de aceştia vor fi sancţionate aşa cum trebuie", a avertizat liderul sindical.

Peste 100 de sindicalişti reprezentând angajaţi din poliţie şi penitenciare, dar şi rezervişti militari, au protestat, joi, în faţa Ministerului de Interne, solicitând salarii echitabile, condiţii de lucru mai bune şi oprirea discriminării pensionarilor militari.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...