Sorin Grindeanu are un birou pregătit la Palatul Victoria pentru a-și putea desfășura activitatea

Sorin Grindeanu are un birou pregătit la Palatul Victoria pentru a-și putea desfășura activitatea

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, are un birou pregătit la etajul 1 al Palatului Victoria pentru a-și putea desfășura activitatea până la finalizarea procedurilor pentru numirea sa în funcție, au declarat, vineri, pentru AGERPRES, surse oficiale.

Conform surselor citate, premierul Dacian Cioloș va continua să își desfășoare activitatea până când noul candidat desemnat de coaliția PSD — ALDE pentru funcția de premier, Sorin Grindeanu, va primi votul de încredere al Parlamentului și va veni la Palatul Victoria.

Totodată, săptămâna viitoare, premierul Dacian Cioloș își va face bilanțul activității, nefiind luată încă o decizie cu privire la ziua în care acesta va vorbi despre mandatul său, au precizat sursele citate.

Vineri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Sorin Grindeanu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit Constituției. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Sorin Grindeanu a fost propus miercuri premier de coaliția PSD — ALDE, după ce anterior șeful statului a refuzat desemnarea lui Sevil Shhaideh pentru această funcție. Șeful statului s-a întâlnit joi cu Grindeanu la Palatul Cotroceni.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta Moldova / Poliţist fotografiat în timpul unui joc erotic: îmbrăcat în lenjerie de damă şi cu un morcov î…

2 O doctoriţă de la SMURD Iaşi a fost inclusă în „Atlasul Frumuseţii”. „Un pacient m-a întrebat dacă a murit şi …

3 Cum a ajuns "doctorul în economie" Darius Vâlcov în fața judecătorilor. "Fără acest pas, nu se finalizează pro…

4 Robert Turcescu, care s-a deconspirat în direct că a fost ofițer acoperit, revine în presă

5 Ultimul discurs al lui Trump ca președinte: Mișcarea noastră e abia la început