Sorin Grindeanu are un birou pregătit la Palatul Victoria pentru a-și putea desfășura activitatea

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, are un birou pregătit la etajul 1 al Palatului Victoria pentru a-și putea desfășura activitatea până la finalizarea procedurilor pentru numirea sa în funcție, au declarat, vineri, pentru AGERPRES, surse oficiale.

Conform surselor citate, premierul Dacian Cioloș va continua să își desfășoare activitatea până când noul candidat desemnat de coaliția PSD — ALDE pentru funcția de premier, Sorin Grindeanu, va primi votul de încredere al Parlamentului și va veni la Palatul Victoria.

Totodată, săptămâna viitoare, premierul Dacian Cioloș își va face bilanțul activității, nefiind luată încă o decizie cu privire la ziua în care acesta va vorbi despre mandatul său, au precizat sursele citate.

Vineri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Sorin Grindeanu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit Constituției. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Sorin Grindeanu a fost propus miercuri premier de coaliția PSD — ALDE, după ce anterior șeful statului a refuzat desemnarea lui Sevil Shhaideh pentru această funcție. Șeful statului s-a întâlnit joi cu Grindeanu la Palatul Cotroceni.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

3 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

4 Andreea Esca, vedeta Pro TV, confirmată pozitiv cu noul coronavirus

5 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …