Sorin Grindeanu: Sunt pregătit pentru orice scenariu

Sorin Grindeanu, noua propunere a PSD pentru funcția de premier, a declarat, miercuri seară, într-o emisiune televizată, că așteaptă ''cu interes'' decizia președintelui Klaus Iohannis, adăugând că este pregătit ''pentru orice scenariu''.

''Sunt pregătit pentru orice scenariu, nu sunt de capul meu. Privesc cu foarte mare responsabilitate acest vot pe care mi l-au dat azi colegii mei. Și, mai mult decât atât, votul cetățenilor (...). Nu vreau să fac aprecieri vizavi—a-vis de ce va face domnul președinte (...) Sunt bănățean, îmi place să merg încet. Haideți să vedem ce se va întâmpla mâine și cum vor arăta lucrurile mâine. (...) Cred că e normal să așteptăm decizia președintelui'', a spus Grindeanu.

În privința noului cabinet, el a precizat că urmează consultări în coaliția PSD-ALDE, pentru a se stabili un calendar.

''Calendarul este extrem de scurt (...). O să mă consult cu coaliția, cu președinții celor două Camere și o să stabilim acest calendar. Noi ne-am fi dorit, și aici nu vorbesc de mine, să facem acest lucruri în urmă cu o săptămână, când a fost desemnată Sevil Shhaideh'', a mai spus el.

Întrebat dacă are să-i comunice ceva președintelui Kalus Iohannis, Grindeanu a replicat: ''Responsabilitate și modestie. Asta vom încerca să transmitem, dacă dânsul va face această nominalizare''.

Documentele privind nominalizarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier au ajuns la Cabinetul președintelui Klaus Iohannis, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Liderii coaliției PSD-ALDE — Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin — au semnat miercuri un document prin care îi comunică șefului statului, Klaus Iohannis, faptul că noua propunere pentru funcția de premier este Sorin Grindeanu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

4 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri