Sorin Oancea, patronul B1TV, AUDIAT la DNA în Dosarul Orban!

Sorin Oancea, patronul B1TV, AUDIAT la DNA în Dosarul Orban!

Sorin Oancea, proprietar B1 TV, a ajuns în această dimineață la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul lui Ludovic Orban. 

Sorin Oancea a declarat, inainte sa intre in sediul Directiei Anticoruptie ca "evident" nu se platesc emisiunile electorale de la B1, dar a admis ca s-a intalnit cu liberalul.

"Asa cum m-am vazut cu domnul Orban m-am vazut cu multi politicieni", a spus reprezentantul B1, adaugand ca "acuzatiile sunt la domnul Orban, nu la noi".

'Se pare ca a fost o discutie intre el si altcineva", a mai spus Oancea inainte de intalnirea cu procurorii.

Anterior si Cozmin Gusa spusese ca a fost citat ca martor in calitate de reprezentant al Realitatea TV de catre procuroarea Claudia Rosu.

"Nici n-am cerut, nici nu mi s-a oferit, nici nu ne-am intalnit", a spus actionarul Realitatea despre Ludovic Orban, acuzat de procurori ca a pretins de la un om de afaceri 50.000 de euro ce urmau sa ajunga la dou televiziuni.

Ludovic Orban este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

DNA a anunțat că procurorii au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de Ludovic Orban.

Potrivit DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale.

„Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a-i fi promovată imaginea. Inculpatul Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, susțin procurorii.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia