Sorin Scarlat, noul şef al CNAIR; mandatul va fi preluat pe 12 iulie

Sorin Scarlat, noul şef al CNAIR; mandatul va fi preluat pe 12 iulie

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) l-a numit miercuri pe Sorin Scarlat în funcţia de director general al companiei, au declarat pentru AGERPRES surse din domeniul Transporturilor.

Scarlat îşi va prelua mandatul începând cu data de 12 iulie. Acesta îl înlocuieşte la şefia companiei de drumuri pe Narcis Neaga, care a decis marţi, în urma unei discuţii cu preşedintele Consiliului de Administraţie, Costin Mihalache, să renunţe la funcţie.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul CNAIR, Sorin Scarlat ocupă din mai 2018 funcţia de director general adjunct al Direcţiei Generale Dezvoltare Infrastructură Rutieră din cadrul CNAIR.

Este absolvent al Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi doctorand în instalaţii şi inginerie civilă. Sorin Scarlat a mai lucrat ca inginer şi manager proiect la companii precum Romstrade, Asociarea UMB Spedition - PA&CO-Euroconstruct Trading 98, etc.

Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat luni ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcţia de director general interimar al CNAIR, acuzând întârzieri nejustificate şi un slab management al conducerii CNAIR în implementarea proiectelor de infrastructură de transport.

Marţi, în şedinţa de Guvern, prim-ministrul a solicitat din nou demiterea şefului CNAIR. Potrivit Vioricăi Dăncilă, conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte.

Narcis Neaga a preluat mandatul de director general al CNAIR în data de 12 mai 2018, după ce fostul şef al companiei de drumuri, Ştefan Ioniţă, a solicitat să revină pe funcţia de director al Direcţiei Tehnice şi Calitate. Narcis Neaga a mai ocupat poziţia de director general al CNADNR în perioada 2012 - 2015. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public