Șoșoacă, scandal la numirea noului șef al Senatului. Ce i-a reproșat lui Nicolae Ciucă. Ce i-a răspuns fostul premier

Șoșoacă, scandal la numirea noului șef al Senatului. Ce i-a reproșat lui Nicolae Ciucă. Ce i-a răspuns fostul premier

Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut scandal în timpul votului pentru numirea noului șef al Senatului. Aceasta i s-a adresat lui Nicolae Ciucă, trăgându-l la răspundere pentru modul în care a fost încheiată greva din învățământ și pentru acuzațiile de plagiat din teza de doctorat.

Diana Șoșoacă, senator FOTO: Inquam Photos

„Cum comentați acuzația oamenilor din învățământ că ați trădat împreună cu reprezentanții sindicatelor și sunt dezamăgiți pentru faptul că au fost mințiți și s-a bătut joc de ei. Pentru că din toate solicitările acestora, de fapt nu s-au ales cu absolut nimic?”, l-a întrebat Diana Șoșoacă pe Nicolae Ciucă.

În replică acesta i-a răspuns că „Guvernul și-a închis tot ceea a discutat și agreat cu sindicatele. Ieri după decizie liderii de sindicat ne-au sunat și ne-au mulțumit pentru modul în care s-a soluționat”.

„Domnul Ciucă cum este posibil să vreți să ajungeți președinte al Senatului când aveți un plagiat în doctoratul dumneavoastră. Sunteți senator și reprezentanți ai poporului român? Vreau să plecați din Parlamentul României, domnule Fenechiu, pentru că nu reprezentanți poporul român. Dumneavoastră ce ați reprezentat domnule Ciucă în guvernul României? Toată lumea vă acuză că nu ați reprezentat România. Pentru ce v-ați bătut joc de învățământ. Am dat în dumneavoastră ca să vă apere dânșii? Circ faceți dumneavoastră la Guvernul României pentru că nu vorbiți cu oamenii”, i s-a adresat Șoșoacă lui Nicolae Ciucă.

Fostul premier i-a răspuns, întrebând-o pe senatoare: „știți ce înseamnă trădare”.

„Doamnă, vă rog să terminați cu circul ăsta. Este un circ ieftin prin care nu faceți altceva decât vă bateți joc de credința oamenilor”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Anterior, Diana Șoșoacă a cerut explicații din partea secretarului general al Senatului pentru modul în care a fost anunțată ședința din plenul Senatului.

„De ce ne-ați anunțat la 09:41 de această ședință? La 09:41 că la 10 este ședință? De ce? Cei care erau în provincie și trebuiau să vină cum ajung? Sunt câțiva care sunt în provincie și nu au venit. Pentru ce la 09:41, cu 20 de minute înainte? De ce nu s-a stabilit pentru ora 12:00? Ca să fie pe repede înainte?”, i s-a adresat Șoșoacă lui Mario Oprea.

Ciucă, ales la șefia Senatului

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a fost ales în funcția de președinte al Senatului. Acesta a fost numit în funcție cu un număr de 88 de voturi „pentru”, fiind propus de către grupul PNL și susținut de către Coaliție.

Senatorii l-au votat pe Nicolae Ciucă cu 88 de voturi „pentru” și 16 voturi „împotriva”. În timp ce Anca Dragu a primit 16 voturi „pentru” și 88 „împotrivă”.

Plenul Senatului a fost reunit în această dimineață într-o ședință pentru alegerea viitorului președinte. PNL l-a propus pentru șefia Senatului pe președintele partidului, Nicolae Ionel Ciucă . În timp ce USR a propus-o pe Anca Dragu. Restul partidelor parlamentare nu au avut o propunere pentru viitorul președinte al Senatului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat