Sosurile, bombele calorice din farfurie. Care trebuie evitate pentru că îngrașă cel mai mult

Sosurile, bombele calorice din farfurie. Care trebuie evitate pentru că îngrașă cel mai mult

Sunt delicioase, însă, din păcate, conțin multe calorii. Sosurile din farfurie sunt adevărate bombe calorice. Fie că este vorba despre maionează, Remoulade sau usturoi, toate sunt periculoase pentru sănătate.

Maioneza din comerț, pe lista sosurilor bogate în calorii FOTO Shutterstock

Deși oferă un gust deosebit, cel mai bine ar fi să preparați maioneza acasă sau să optați pentru o variantă light. Maioneza din magazine conține ulei de soia, gălbenuș de ou, oțet de alcool, zahăr, coloranți și conservanți - toate acestea fiind bogate în grăsimi nesănătoase, scrie foodstory.ro.

Dacă totuși alegeți să o consumați, trebuie să știți că 100 de grame furnizează aproape jumătate din caloriile recomandate în dietele normale (700 de calorii).

Sosul de usturoi din comerț dă savoare fripturilor și garniturilor din cartofi, însă este bogat în calorii: aproximativ 700 de calorii la 100 de grame de acest sos delicios.

Sosul Caesar însoțește salata cu același nume și, din cauza conținutului său caloric (429 de calorii la 100 de grame), nu se recomandă consumul frecvent, se arată în cartea Comer bien es fácil si sabes cómo, scrisă de Luis A. Zamora, nutriționist al emisiunii Más vale tarde de la La Sexta, și de jurnalistul Alberto Herrera.

Pesto este o alegere bună pentru paste, pizza sau preparate din carne și conține parmezan, brânză de oaie, usturoi, nuci de pin și busuioc. Toate aceste ingrediente oferă 450 de calorii la 100 de grame.

Trucuri în bucătărie. Ce să adaugi în sosul pentru paste ca să semene cu cel făcut în restaurantele de lux VIDEO

Un sos pentru spaghete preparat acasă este, desigur, mult mai savuros decât unul cumpărat. Dar, de multe ori, nu avem timpul și răbdarea necesare pentru a pregăti unul de la zero, așa că apelăm la cele din comerț! Chiar și acestea pot fi transformate în adevărate delicii, cu câteva mirodenii.

Putem adăuga în el câteva ierburi aromatice care îl vor schimba complet, în doar câteva minute.

Potrivit informațiilor oferite de forksoverknives.com , primele lucruri pe care le putem pune în sosul ales sunt două ingrediente extrem de populare în bucătăria italiană, perfecte pentru spaghetele noastre.

Este vorba, după cum poate deja intuim, despre busuioc și oregano. Doar una sau două lingurițe din aceste ierburi vor transforma sosul în unul perfect, iar tot ce trebuie să facem este să le amestecăm în sos.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”