Soția fostului cancelar Schröder, demisă după ce a participat la un eveniment al Ambasadei Rusiei

Soția fostului cancelar Schröder, demisă după ce a participat la un eveniment al Ambasadei Rusiei

Soția fostului cancelar al Germaniei, Gerhard Schröder, So Yong Kim- Schröder, a fost demisă de la o companie de stat, după vizita la Ambasada Rusiei de la Berlin, de Ziua Victoriei, scrie Der Spiegel.

Gerhard Schroder si sotia sa, Soyeon Schroeder-Kim Foto: EPA EFE

Seo Yeon Kim- Schröder, în vârstă de 55 de ani, lucra ca reprezentant sud coreean al agenției de comerț și investiții a statului Renania de Nord-Westfalia, NRW Global Business și avea un contract care trebuia să se deruleze până la sfârșitul anului 2023, menționează Purtătorul de cuvânt al companiei pentru „Kölner Stadtanzeiger”.

Potrivit acestuia, încetarea raportului de muncă a fost examinată din punct de vedere juridic.

„Doamna Schröder-Kim a fost eliberată cu efect imediat, iar raportul de muncă va fi acum încetat fără notificare de către NRW.Global Business”, a spus Mona Neubaur. NRW.Global Business a „avertizat-o în mod repetat pe Schröder-Kim să nu facă declarații publice pe probleme politice.”

Compania de stat a menționat că a mai existat o încercare de a pune capăt acestei colaborări.

Deja a existat o încercare de a pune capăt colaborării, mai precizează compania de sat. Contextul demiterii are legătură cu participarea la o recepție la ambasada Rusiei din Berlin, la care a participat și fostul cancelar Gerhard Schröder, precum și politicienii AfD Alexander Gauland și Tino Chrupalla.

Conform informațiilor din presa germană, soții Schröder au sărbătorit la ambasada rusă inclusiv alături de Egon Krenz, ultimul lider al Germaniei de Est comuniste. Acum în vârstă de 86 de ani, Krenz a fost succesorul de scurtă durată al dictatorului Honecker la conducerea RDG.

Gerhard Schröder a fost mult timp criticat pentru legăturile sale strânse cu Vladimir Putin și pentru implicarea sa în companiile energetice ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…