Soţia liderului nord-coreean şi-a făcut prima apariţie publică după mai bine de un an

Soţia liderului nord-coreean şi-a făcut prima apariţie publică după mai bine de un an

Soţia liderului nord-coreean Kim Jong Un, Ri Sol Ju, şi-a făcut marţi prima apariţie publică după mai bine de un an, la un concert dedicat aniversării răposatului Kim Jong Il, tatăl omului forte de la Phenian, au transmis miercuri mass-media de stat, informează dpa.

Fotografii îi arată pe Ri Sol Ju şi pe soţul său în timpul unui concert organizat la Phenian de ziua de naştere a lui Kim Jong Il şi sărbătorită în Coreea de Nord sub titulatura de Ziua Stelei Strălucitoare.

Născut la 16 februarie 1941, Kim Jong Il a murit în 2011.

Agenţia sud-coreeană Yonhap a transmis că Ri, care ar avea în jur de 31 de ani, fusese văzută ultima dată în public la concertul de anul trecut, care a avut loc în ianuarie. Absenţa ei îndelungată a alimentat speculaţii cu privire la soarta ei.

Postul de radio sud-coreean Arirang a informat că serviciile de securitate ale Seulului au dat de înţeles într-un raport adresat marţi parlamentului că Ri ar trăi în izolare din cauza pandemiei de coronavirus.

Coreea de Nord, ţară extrem de izolată, şi-a închis anterior frontierele şi a adoptat măsuri stricte pentru a evita răspândirea virusului în rândul populaţiei.

Se cunosc puţine lucruri despre viaţa privată a lui Kim Jong Un şi a soţiei sale, chiar dacă ei apăreau des în public împreună înainte de pandemie. Se spune că Ri ar proveni dintr-o familie privilegiată şi că era cântăreaţă. De asemenea, există informaţii că cei doi ar avea împreună trei copii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria