Soția lui Netanyahu, blocată într-un coafor din cauza unor protestatari

Soția lui Netanyahu, blocată într-un coafor din cauza unor protestatari

Sute de manifestanţi antiguvernamentali au înconjurat, miercuri seara, un coafor din Tel Aviv în care se afla Sara Netanyahu, soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a rămas blocată ore bune în acel loc până când poliţia a putut degaja zona, transmite joi EFE.

În Israel au loc proteste de amploare ca urmare a reformei justiției Foto EPA EFE

Incidentul s-a produs pe fondul protestelor naţionale convocate pentru miercuri împotriva guvernului israelian şi a planului său de reformă judiciară. În timpul protestelor s-au înregistrat şi ciocniri cu poliţia, care a arestat 40 de persoane doar la Tel Aviv. În total, la nivelul întregii ţări, au fost efectuate 70 de arestări.

În timp ce ziua se încheia cu proteste la Ierusalim, în Tel Aviv , manifestanţii au aflat că Sara Netanyahu se tundea într-un coafor din oraş şi au început să se strângă acolo, conform Agerpres.

Agenţi de poliţie s-au deplasat la faţa locului pentru a-i împrăştia pe manifestanţi şi a-i îndepărta de zonă şi, după câteva ore, un grup numeros de poliţişti a reuşit să-i disperseze pe manifestanţi şi s-o evacueze pe soţia premierului.

Benjamin Netanyahu i-a calificat pe protestatari drept „infractori''

Tot miercuri, Benjamin Netanyahu i-a calificat pe protestatari drept „infractori'' pentru că au încercat să blocheze drumuri, i-a avertizat să nu depăşească „linii roşii'' şi i-a comparat cu coloniştii israelieni care au atacat duminica trecută localitatea palestiniană Huwara, în Cisiordania ocupată.

EFE comentează că polarizarea se agravează în cadrul societăţii israeliene din cauza proiectului reformei judiciare pe care îl promovează guvernul Netanyahu, cel mai de dreapta din istoria Israelului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /