Soția lui Trump, acuzată că ar fi plagiat discursul din 2008 al lui Michelle Obama - VIDEO

Soția lui Trump, acuzată că ar fi plagiat discursul din 2008 al lui Michelle Obama - VIDEO

Melania Trump, aflată pe scenă luni seara la Convenția republicană pentru a susține candidatura soțului ei, este acuzată că ar fi plagiat discursul actualei Primei Doamne a SUA, Michelle Obama, de la Convenția democrată din 2008, incident care a suscitat o polemică în momentul în care Donald Trump urmează să fie învestit formal marți, relatează AFP.

Soția candidatului republican și fost manechin în vârstă de 46 de ani a pronunțat un discurs elocvent luni la Cleveland în care a lăudat americanilor calitățile soțului ei și posibil viitor președinte al SUA.

O parte din discurs care descrie valorile sale seamănă foarte mult cu un pasaj din discursul lui Michelle Obama la Convenția democrată din 2008.

"Părinții mei m-au făcut să înțeleg bine aceste valori: lucrează din greu pentru ceea ce vrei în viață, respectă-ți cuvântul dat, fă ceea ce spui (că vrei să faci), respectă-ți promisiunile, tratează oamenii cu respect. Ei m-au învățat și mi-au arătat aceste valori în viața lor de zi cu zi", a spus Melania Trump. "Aceasta este o lecție pe care voi continua să o transmit fiului nostru. Pentru că vrem ca și copiii acestei țări să știe că singura limită a ceea ce realizați este forța visurilor voastre și voința voastră de a lucra pentru a le atinge", a mai spus ea.

În discursul său din 2008, Michelle Obama declarase: 'Barack și cu mine am fost crescuți cu aceleași valori: lucrează din greu pentru ceea ce vrei în viață, respectă-ți cuvântul dat, fă ceea ce spui (că vrei să faci), tratează oamenii cu demnitate și respect, chiar dacă nu sunteți de acord cu ei". Barack și cu mine căutăm să construim vieți bazându-ne pe aceste valori și să le transmitem generației viitoare, căci vrem ca și copiii noștri — și toți copiii acestei țări — să știe că singura limită a grandorii a ceea ce îndepliniți este realizarea visurilor voastre și voința voastră de a lucra pentru a le atinge", spusese Michelle Obama.

"Scriind frumosul ei discurs, echipa Melaniei a luat note despre sursele de inspirație din viața ei și în unele cazuri a inclus fragmente reflectând propria ei gândire", a reacționat în cursul nopții Jason Miller, membru al echipei de comunicare al candidatului, într-un comunicat ambiguu, fără să admită plagiatul. "Experiența de imigrare a Melaniei și iubirea sa pentru America i-au alimentat discursul, ceea ce i-a asigurat succesul", a mai spus el.

Rulând "r"-urile accentului său sloven, acest fost manechin naturalizat în 2006 și care se exprimă rareori în public și-a prezentat soțul ca fiind un bărbat ferm, dar plin de iubire pentru ai săi și pentru țara sa.

"Donald vrea să reprezinte toată lumea, nu doar pe unii. Aceasta include creștinii, evreii și musulmanii", a declarat ea. "Aceasta include hispanicii, negrii și asiaticii, atât săracii cât și clasa de mijloc."

Anterior, luni, lucrările convenției fuseseră perturbate de delegați anti-Trump, care i-au huiduit pe responsabilii partidului în cursul unui vot de procedură.

Donald Trump însuși nu și-a făcut decât o scurtă apariție, conducându-și soția pe scena Sălii polivalente din Cleveland.

În pofida acestor incidente, după votul celor 2.472 de delegați aleși în cursul primarelor, care va avea loc stat cu stat marți la sfârșitul zilei, nimic nu va putea împiedica imprimarea numelui lui Donald Trump pe buletinele de vot la alegerile prezidențiale din 8 noiembrie. Adversara sa, democrata Hillary Clinton, va fi învestită săptămâna viitoare la Philadelphia.

Partidul Republican s-a resemnat, de fapt, să-l învestească pe miliardarul new-yorkez. Acestei resemnări îi corespunde slaba mobilizare a manifestanților anti-Trump în afara convenției. Doar 500 de persoane au defilat în liniște luni, mult mai puține decât speraseră organizatorii. O singură arestare a avut loc.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”