Soția pilotului submersibilului dispărut este descendenta unui cuplu faimos de pe Titanic. Magnații Straus au murit îmbrățișați

Soția pilotului submersibilului dispărut este descendenta unui cuplu faimos de pe Titanic. Magnații Straus au murit îmbrățișați

Wendy Rush, soția pilotului submersibilului dispărut, este stră-strănepoată a magnatului comerțului Isidor Straus și a soției sale, Ida, doi dintre cei mai bogați oameni care au murit în naufragiul vasului Titanic în 1912.

Soții Straus au murit pe Titanic în 1912 FOTO Twitter

The New York Times a publicat povestea lui Wendy Rush și a strămoșilor săi. Soția lui Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, care pilota submersibilul dispărut duminică în timpul unei scufundări la epava Titanicului, este o descendentă a doi pasageri de primă clasă care au murit la scufundarea navei maritime în 1912.

Wendy Rush este o stră-strănepoată a magnatului comerțului Isidor Straus și a soției sale, Ida, doi dintre cei mai bogați oameni de la bordul Titanicului, aflat la prima sa călătorie. Straus, născut în 1845, a fost coproprietar al magazinului universal Macy's.

Wendy Rush, născută Wendy Hollings Weil, s-a căsătorit cu Stockton Rush în 1986. La profilul său de pe pagina LinkedIn, aceasta spune că a participat la trei expediții OceanGate la epava Titanicului, în ultimii doi ani. Ea este directorul de comunicații al companie și de mult timp membru al consiliului de administrație al fundației caritabile a OceanGate

Strămoșii lui Wendy Rush de pe Titanic sunt poate cel mai bine cunoscuți pentru povestea lor tragică de dragoste. Supraviețuitorii dezastrului și-au amintit că l-au văzut pe Isidor Straus refuzând un loc pe o barcă de salvare, când femeile și copiii încă așteptau să fugă de pe vasul care se scufunda. Ida Straus, soția sa de patru decenii, a declarat că nu-și va părăsi soțul, iar cei doi au fost văzuți stând braț la braț pe puntea Titanicului, în timp ce nava era înghițită de ape.

Trupul magnatului a fost găsit după 2 săptămâni

O versiune a poveștii soților Straus a fost imortalizată de regizorul James Cameron în filmul Titanic. Producția din 1997 despre dezastru prezintă o imagine emoționantă a unui cuplu mai în vârstă îmbrățișat în pat, în timp ce apele inundă vasul.

Wendy Rush este descendenta uneia dintre fiicele soților Straus, Minnie, care s-a căsătorit cu Dr. Richard Weil în 1905. Fiul lor, Richard Weil Jr., a fost mai târziu președinte al Macy's New York, iar fiul său, dr. Richard Weil III, este tatăl doamnei Rush, potrivit lui Joan Adler, directorul executiv al Societății Istorice Straus.

Trupul lui Isidor Straus a fost găsit în mare la aproximativ două săptămâni după scufundarea Titanicului, arată arhivele New York Times . Rămășițele Idei Straus nu au fost niciodată recuperate.

Echipele de căutare luptă contra cronometru pentru a găsi un submersibil care a dispărut duminică în timpul unei scufundări la epava Titanicului. La bord se aflau cinci persoane în momentul în care submersibilul a dispărut, după circa o oră și 45 de minute de la scufundare, relatează BBC. Cele cinci persoane care se aflau la bordul submersibilului sunt: omul de afaceri britanic Hamish Harding , omul de afaceri britanic-pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Suleman, exploratorul francez Paul-Henry Nargeoet și Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, firma care a organizat scufundarea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat