Soția Prințului Joachim vorbeşte despre "mutarea în SUA" după retragerea titlurilor regale

Soția Prințului Joachim vorbeşte despre "mutarea în SUA" după retragerea titlurilor regale

Prinţesa Marie are doi copii cu prinţul Danemarcei, ambii rămaşi fără titluri, după decizia controversată luată în septembrie de Regina Margrethe a II-a.

Prinţesa Marie s-ar putea muta în Statele Unite

Prinţesa Marie

Familia Regală daneză a trecut prin multe schimbări în ultimele luni - și nu a fost lipsită de controverse. În luna ianuarie, cei patru copii ai Prințului Joachim și-au pierdut titlurile regale la cererea mamei sale, Regina Margrethe a II-a .

Decizia, atunci când a fost anunțată, a stârnit mari controverse în rândul Familiei Regale, Prinţul Joachim, soția sa, Prințesa Marie, și fosta sa soție, Alexandra, Contesă de Frederiksborg, exprimându-și public nemulţumirea.

Se mută sau nu în Statele Unite?

Ulterior, au apărut diverse informaţii potrivit cărora Prinţul Joachim și Prinţesa Marie se gândesc să se mute în Statele Unite, iar ziarul danez "BT" a relatat că Prințul Danemarcei a obținut un loc de muncă în industria de apărare din Washington.

Săptămâna aceasta, însă, când soția sa a fost întrebată despre mutarea lor peste Ocean, aceasta a declarat pentru "Paris Match" că: "Nimic nu a fost confirmat, nimic nu a fost anunțat, așa că [zvonurile] nu vin de la noi". Însă, tot Marie a recunoscut că nu știe cât timp va locui familia la Paris.

Prinţul Joachim și Prinţesa Marie au renunțat la statutul de membrii ai Familiei Regale care lucrează cu normă întreagă în 2019, pentru a se muta în capitala franceză. Mai înainte de a face acest pas, fiul cel mic al Reginei Margrethe a II-a a urmat o pregătire militară, vizând postul de atașat de apărare la Ambasada Danemarcei din Paris. Mandatul său se va încheia în această vară.

Prinţul Joachim și Prinţesa Marie au împreună doi copii mici - Contesa Athena, în vârstă de zece ani , și Contele Henrik, în vârstă de 13 ani. De asemenea, Joachim este tatăl a doi fii din prima sa căsătorie cu Alexandra - Contele Nikolai, în vârstă de 23 de ani, și Contele Felix, în vârstă de 20 de ani.

FOTO: Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia