Soția sirianului găsit mort în portbagaj și amantul acesteia, condamnați definitiv la câte 26 de ani de închisoare

Soția sirianului găsit mort în portbagaj și amantul acesteia, condamnați definitiv la câte 26 de ani de închisoare

Andreea Maria Pătrașcu, soția sirianului găsit mort anul trecut în portbagajul unei mașini parcate pe șoseaua Pantelimon din Capitală, și amantul acesteia, Alfons Gabriel Arhire, au fost condamnați marți de Curtea de Apel București la câte 26 de ani de închisoare.

Magistrații au admis apelurile celor doi împotriva deciziei Tribunalului București prin care au fost condamnați la detenție pe viață.

"Admite apelurile declarate de apelanții-inculpați Pătrașcu Maria Andreea și Arhire Alfons Gabriel împotriva sentinței penale (...) a Tribunalului București, Secția I Penală. Desființează în parte sentința penală atacată și rejudecând pe fond: Descontopește pedepsele rezultante, constând în pedeapsa detențiunii pe viață, aplicate fiecărui inculpat, de prima instanță, în pedepsele componente, respectiv pedeapsa detențiunii pe viață și pedeapsa de 3 ani închisoare. Aplică fiecărui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 — art.189 alin. 1 lit.a Cp, cu reținerea disp. art. 199 al. 1 Cp pentru inculpata Pătrașcu Maria Andreea, pedeapsa de 25 ani închisoare. (...) Aplică fiecărui inculpat pedeapsa cea mai grea — din cele 2 pedepse menționate — de 25 ani închisoare, sporită cu 1 an închisoare (1/3 din totalul celeilalte pedepse), în final fiecare inculpat urmând să execute pedeapsa de 26 de ani închisoare", se arată în minută.

Decizia instanței este definitivă.

Pe 15 februarie, Tribunalul București i-a condamnat, în primă instanță, pe Andreea Maria Pătrașcu și Alfons Gabriel Arhire la închisoare pe viață , soluție atacată de aceștia la Curtea de Apel București.

Cei doi au fost reținuți în aprilie 2015, ei fiind acuzați că l-au omorât în luna decembrie 2014 pe sirianul Haj Saleh Moustafa.

Din cercetări a rezultat că Andreea Pătrașcu i-a administrat soțului ei o cantitate mare de diazepam, medicament care are efect tranchilizant. Cu ajutorul lui Arhire, femeia a pus corpul sirianului într-o geantă, în portbagajul unei mașini cu număr de Constanța, autoturismul fiind apoi parcat pe șoseaua Pantelimon, în apropiere de Secția 9 de Poliție. Cadavrul lui Haj Saleh Moustafa a fost găsit pe 8 aprilie 2015, într-o stare avansată de putrefacție.

Andreea Pătrașcu și Gabriel Arhire și-au recunoscut vina în fața anchetatorilor și au dat detalii despre cum au ajuns să săvârșească această crimă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...