Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților/Iadul trăit de o româncă, în Spania/A fost salvată de un șofer de TIR portughez

Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților/Iadul trăit de o româncă, în Spania/A fost salvată de un șofer de TIR portughez

Coșmarul unei românce a început când ea avea 27 de ani. Victimă a violenței, violurilor și prostituției, Maria și-a povestit viața pentru presa din Spania, scrie stiridiaspora.ro .

Soțul ei a separat-o de cei doi copii și a aruncat-o în stradă pe când ea avea 27 de ani. A plecat să locuiască cu sora ei, care a vândut-o mafiei și timp de 10 luni a fost forțată să se prostitueze sub amenințarea cu moartea.

„M-au bătut, m-au violat și m-au amenințat că-mi ucid copiii”, spune María, o româncă care acum, la cinci ani după ce a putut scăpa de trafic, și-a refăcut viața în Spania, datorită Adoratrices, o entitate religioasă care are grijă de femeile aflate în situații vulnerabile.

Promisiuni și amenințări false

María este una dintre aceste victime care, ca multe altele, au căzut în mâinile mafiei cu falsa promisiune a unui loc de muncă. În cazul ei, sora ei a vândut-o unor bărbați care au promis că o vor duce în Franța la cules cartofi.

Nu a fost așa. Timp de 10 luni, María a fost forțată să se prostitueze de diferite țări din Europa; în apartamente, cluburi de noapte, pe stradă și mereu sub amenințarea că, dacă va fugi, copiii ei vor fi uciși.

În acele luni de captivitate și prostituție forțată, María a asistat la tratamentul crud la care au fost supuse femeile grupării.

„Multe dintre ei au fost încătușate, forțate să se drogheze, violate, chiar unele au fost ucise”, își amintește ea.

Salvată de un șofer de TIR

Cu toate acestea, într-o zi, Maria și-a adunat suficient curaj pentru a scăpa. Era în La Junquera, unde fuseseră duse să se prostitueze pe stradă.

„I-am spus proxenetului meu că îi voi plăti orice mi-a cerut, dar să mă lase să plec. Mi-a spus că nici măcar dacă muncesc toată viața nu aș putea să îi dau acei bani”, povestește Maria

Așadar, Maria a mers la o benzinărie și a cerut ajutor unui șofer de camion portughez: „Mai întâi i-am oferit un serviciu, dar el a spus că nu, așa că i-am cerut să mă ajute”.

Mulțumită traducătorului de pe telefonul mobil, ea i-a spus ce i se întâmplă și el a ajutat-o.

„La început s-a oferit să plătească 1.000 de euro proxenetului pentru a-mi da documentele și să mă lase să plec, dar l-am convins că dacă va face asta ne vor ucide pe amândoi. Așa că a condus la cel mai apropiat oraș și a sunat la 112”, mai spune Maria.

L-au pus în contact cu Garda Civilă și datorită lor a întâlnit entitatea Adoratrices, cu care lucrează de cinci ani și care au ajutat-o să-și refacă viața, să întemeieze o nouă familie și să-și găsească un loc de muncă.

„Aveți încredere în Garda Civilă!”

„Le cer femeilor să aibă încredere în Garda Civilă, care sunt oameni buni”.

Cazul Mariei este încă în curs de anchetă judiciară și speră că plângerea ei le va ajuta pe colegele ei captive.

Procesul de vindecare nu a fost ușor: „Am avut un comportament foarte agresiv, foarte sălbatic și am avut nevoie de ajutor psihiatric, a trebuit să învăț din nou să am încredere în oameni, să știu că nu îmi vor face rău”.

După doi ani în resursele rezidențiale ale Adoratrițelor, María a început o viață autonomă, s-a angajat, și-a întâlnit partenerul și acum are o fiică nou-născută. Ceea ce nu a realizat încă este să călătorească în România pentru a-și vedea copiii.

De la Asociația pentru Prevenire, Reintegrare și Atenție la Femeile Prostituite (Apramp) reamintesc că 46% dintre victimele traficului sunt femei și 19% minore. Mai mult, jumătate dintre acestea sunt traficate pentru exploatare sexuală.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa