Şova: Nu ştiu dacă s-a stabilit exact în acest moment cât se rambursează transportatorilor. Nu avem decât mijloace politice pentru a ne asigura că din banii din acciză vor face drumuri

Şova: Nu ştiu dacă s-a stabilit exact în acest moment cât se rambursează transportatorilor. Nu avem decât mijloace politice pentru a ne asigura că din banii din acciză vor face drumuri

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat, luni, după întrevederea cu senatorii PSD, că nu ştie dacă s-a stabilit exact în acest moment cât se rambursează transportatorilor, el arătând că acest lucru va fi stabilit de către Ministerul de Finanţe, respectiv de către ministrul Ioana Petrescu.

Şova: Nu ştiu dacă s-a stabilit exact în acest moment cât se rambursează transportatorilor. Nu avem decât mijloace politice pentru a ne asigura că din banii din acciză vor face drumuri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu există niciun criteriu. Nu ştiu dacă s-a stabilit exact în acest moment suma cât se rambursează, dar asta va stabili Ministerul de Finanţe, cu doamna ministru Petrescu", a spus Şova.

El a arătat că modelul este cel al rambursării de TVA redus la pâine.

"Deci cine se prezintă cu facturile, trimestrial, i se rambursează o parte din taxă", a spus Şova.

El a arătat că rambursarea se va aplica transportatorilor rutieri, inclusiv celor de călători.

"Din ce am înţeles, da (se va aplica şi transportatorilor de călători - n.r.), dar nu pot spune cu siguranţă, pentru că nu sunt implicat", a spus Şova.

Întrebat dacă Guvernul are în acest moment o estimare a banilor care se vor strânge din acciză, Şova a răspuns: "Nu ştiu să vă spun în acest moment. Miercuri o să avem în şedinţa de Guvern o estimară făcută de Ministerul de Finnaţe şi atunci o să ştim cu toţii cifra exactă".

Premierul Victor Ponta a precizat, în declaraţii repetate făcute jurnaliştilor, luni, că rambursarea acordată transportatorilor va fi de 4 cenţi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă