S&P a confirmat ratingul SUA după victoria lui Trump

S&P a confirmat ratingul SUA după victoria lui Trump

Agenția de evaluare financiară Standard & Poor's a confirmat, miercuri, ratingurile din categoria investment grade "AA+/A-1+" cu perspectivă stabilă atribuite SUA după victoria candidatului republican Donald Trump la alegerile prezidențiale, transmite Reuters.

Donald Trump va prelua funcția de președinte al SUA în luna ianuarie 2017 iar republicanii vor deține o majoritate de control atât în Camera Reprezentanților cât și în Senatul SUA.

"Plecăm de la ipoteza că soliditatea instituțiilor și echilibrul puterilor din SUA vor sprijini punerea în aplicare a politicilor într-o administrație Trump, în pofida lipsei de experiență a noului președinte, care ridică unele incertitudini cu privire la propunerile sale", se arată într-un comunicat de presă al S&P.

Potrivit agenției de evaluare, SUA beneficiază de pe urma economiei sale diversificate și rezistente precum și de pe urma statutului său de emitent al principalei valute mondiale. Cu toate acestea, S&P arată că nivelul mare al datoriei guvernamentale a țării precum și incertitudinea crescută cu privire la traiectoria sa constrâng ratingurile acordate celei mai mari economi a lumii. Potrivit S&P, ratingul SUA ar putea fi îmbunătățit dacă va constata eforturi spre o politică fiscală mai proactivă și politici publice care să ducă la o povară a datoriei mai mică.

Anterior, Fitch Ratings, o altă importantă agenție de rating, a anunțat că victoria lui Trump la alegerile prezidențiale nu are implicații pe termen scurt asupra ratingului "AAA" cu perspectivă stabilă atribuit SUA. La rândul său, agenția Moody's Investors Service a anunțat încă din luna septembrie că alegerile prezidențiale nu vor afecta ratingul "AAA" atribuit SUA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

2 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

3 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

4 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

5 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …