SpaceX a anulat lansarea unei noi serii de microsateliţi Starlink din cauza unui senzor de la sol

SpaceX a anulat lansarea unei noi serii de microsateliţi Starlink din cauza unui senzor de la sol

SpaceX a anulat lansarea de joi a unei noi serii de microsateliţi Starlink cu doar 18 secunde înainte ca numărătoarea inversă să ajungă la zero, din cauza unei anomalii semnalate de un senzor al echipamentelor de lansare de la sol, de la baza aerospaţială Cape Canaveral din Florida, transmite vineri Space.com.

Compania nu a anunţat încă o nouă dată pentru această lansare.

"Scopul numărătorii inverse este de a ne ajuta să identificăm posibile probleme înainte de lansare", a comentat Siva Bharadvaj, operator de zbor din cadrul SpaceX, după ce a anunţat anularea lansării. "Sunt o mie de moduri în care o lansare poate merge prost şi doar unul singur în care totul se desfăşoară perfect", a adăugat el.

În pofida erorii semnalate de senzorul de la sol, racheta Flacon 9 părea să se afle într-o stare bună pentru lansare. "Una peste alta, vehiculul pare să fie într-o stare bună", a susţinut el.

Această misiune urma să transporte pe orbită cea de-a 13-a tranşă de 60 de microsateliţi Starlink. Înainte de anularea lansării de joi, această misiune a mai fost amânată cu două săptămâni din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile lansării.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

3 De citit!

4 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!

5 Așa o fi?