SpaceX ar putea furniza rachete militare în cadrul unor planuri ale Pentagonului pentru o forţă de reacţie rapidă

SpaceX ar putea furniza rachete militare în cadrul unor planuri ale Pentagonului pentru o forţă de reacţie rapidă

Comandamentul SUA pentru Transport, din subordinea Pentagonului, spune că transporturile spaţiale ar putea „deplasa rapid logistică critică în situaţii” unde intervenţia rapidă e esenţială şi „oferi asistenţă umanitară”.

Pentagonul şi SpaceX colaborează din 2020 pentru a examina fezabilitatea unor transporturi spaţiale de provizii militare astfel încât acestea să ajungă oriunde pe glob „în mai puţin de 60 de minute”, potrivit U.S. Transportation Command (USTRANSCOM).

Conform unor documente obţinute de Intercept, Pentagonul are în vedere trei potenţiale utilizări viitoare ale flotei spaţiale militare:

-o metodă alternativă pentru livrări militare în regiunea Pacificului în cazul unui conflict cu China;

- o bază aeriană mobilă pentru Forţele Aeriene - „o varietate de adăposturi, vehicule, echipamente de construcţii şi alte echipamente care pot fi prepoziţionate pe tot globul şi mutate în orice loc de care USAF are nevoie pentru operaţiuni aeriene;

- Sprijinul Ambasadei: scenarii în care „o capacitate de livrare directă rapidă a SUA către o bază africană s-ar dovedi extrem de importantă în sprijinirea misiunii Departamentului de stat în Africa”, „posibil incluzând utilizarea unei „forţe de reacţie rapidă” în condiţii de criză.

Capacitatea de a „demonstra” pur şi simplu această utilizare a unei nave spaţiale SpaceX, notează documentul, „ar putea descuraja actorii nestatali de la acte agresive faţă de Statele Unite”. Ideea unei ambasade africane asaltată brusc de un „actor non-statal” aminteşte de incidentul din 2012 de la ambasada SUA din Benghazi (Libia), când intervenţia americană a fost considerată prea lentă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei