Spanacul vs varza kale: Care este mai sănătos?

Spanacul vs varza kale: Care este mai sănătos?

Spanacul și varza kale sunt ambele pline de nutrienți, asociate cu multe beneficii impresionante pentru sănătate, notează Yahoo News.

„Spanacul și varza kale sunt amândouă legume verzi cu frunze închise, sănătoase și incredibil de dense în nutrienți”, a declarat Stephanie McKercher, dietetician și bucătar de rețete pe bază de plante din Denver, Colorado.

„Deși sunt similare, există câteva diferențe cheie în compoziția nutritivă a fiecăreia”, a adăugat McKercher.

Natalie Gillett, un dietetician înregistrat cu sediul în New Jersey și proprietar al NatalieGillettNutrition.com, a împărtășit acest sentiment, menționând că cele două legume verzi au beneficii sănătoase distincte, care „merită să le oferi acestor două alimente un loc special în frigiderul tău”.

Dezvoltând mai mult, Romane Guerot, dietetician, nutriționist sportiv și antrenor de stil de viață cu sediul la Paris, la Foodvisor.io/en, a spus că varza este o sursă bună de fibre, vitaminele A, C și K, precum și de calciu.

Ea a adăugat despre „rivalul” său, „spanacul este o sursă bună de fier, potasiu, vitaminele A, C și K, precum și de acid folic și magneziu”.

Kale este plin de fibre și vitamina C.

„Varza kale este mai bogată în fibre și conține mai multă vitamina C decât spanacul”, a spus McKercher. „Vitamina C funcționează ca un antioxidant. Ajută sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului”.

În ceea ce privește alte vitamine notabile, varza kale și spanacul sunt ambele surse bogate în vitamina K, a spus McKercher, care este importantă pentru sănătatea oaselor și pentru coagularea sângelui.

Guerot a evidențiat, de asemenea, varza kale pentru conținutul său de vitamina A, „care susține vederea, sistemul imunitar și sănătatea țesuturilor”, precum și mineralul potasiu, implicat în contracțiile musculare și în menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase.

Ea a spus că fierul găsit în spanac „este vital în prevenirea anemiei”.

La fel ca și varza, spanacul este, de asemenea, bogat în fibre, „care ajută la digestie și poate ajuta la gestionarea greutății”, a spus Guerot

La fel ca alte dezbateri nuanțate despre nutriție, nu există un câștigător clar în bătălia dintre varza kale și spanac.

„Atât spanacul, cât și varza kale sunt excepțional de sănătoase și oferă avantaje unice”, a spus Guerot. Ea a spus că alegerea dintre ele depinde în mare măsură de preferințele individuale și de nevoile alimentare.

În cele din urmă, potrivit lui Guerot, cea mai bună modalitate de a avea cea mai bună nutriție este să consumi o varietate de fructe și legume, inclusiv atât spanac, cât și varză kale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”