Spania: Autoritățile duc o luptă contra-cronometru pentru evacuarea populației din calea flăcărilor din La Palma VIDEO

Spania: Autoritățile duc o luptă contra-cronometru pentru evacuarea populației din calea flăcărilor din La Palma VIDEO

Pompierii spanioli duc o luptă contra-cronometru pentru a ține sub control incendiul care deja a dus la evacuarea a peste 4.000 de oameni de pe insula La Palma, scrie Reuters, conform Agerpres.

Incendiu Spania FOTO: EPA

Incediul din insula La Palma a izbucnit fulgerător la primele ore ale zilei în zona El Pinar de Puntagorda, o parte împădurită din partea de nord a insulei, fiind necesară evacuarea oamenilor din satele Puntagorda și Tijarafe.

La fața locului au intervenit zece unități aeriene și 300 de pompieri pentru a ține sub control incendiul de vegetație pe insulă, care face parte din arhipelagul Canare, în largul coastei vestice a Africii, și unde s-au înregistrat temperature extreme similare cu cele care au lovit sudul Europei.

Președintele Insulelor Canare, Fernando Clavijo, a declarat că cel puțin 20 de case au fost distruse de flăcările mistuitoare pe măsură ce incendiul a progresat. Potrivit autorităților, incendiul a afectat peste 4.650 de hectare, scrie Agerpres.

"A existat o oarecare rezistenţă din partea localnicilor care nu doreau să-şi părăsească locuinţele, dar fac apel la oameni sa fie responsabili", a mai adăugat Fernando Clavijo.

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei l-a contactat telephonic pe președintele Clavijo pentru a-și exprima sprijinul față de populația din La Palma, a indicat casa regală spaniolă.

Incendiul de acum reprezintă o nouă criză importantă după ce în septembrie 2021 insula a fost afectată de o erupție vulcanică. Cu ocazia erupției peste 2.000 de clădiri au fost distruse și mai multe mii de oameni au fost forțați să se mute pe măsură ce lava s-a revărsat din vulcanul Cumbre Vieja.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?