Spania: Captură-record de peste 800.000 de comprimate de ecstasy; din reţea făceau parte şi români

Spania: Captură-record de peste 800.000 de comprimate de ecstasy; din reţea făceau parte şi români

Forţele de ordine spaniole au anunţat vineri că au confiscat 827.000 de comprimate de ecstasy în cadrul "celei mai mari capturi de droguri sintetice" din ţară, informează AFP.



Această operaţiune a făcut posibilă destructurarea "principalei organizaţii criminale internaţionale responsabile de dezvoltarea şi distribuirea majorităţii drogurilor sintetice consumate în Spania", se arată în comunicatul emis în comun de Garda Civilă şi Poliţia naţională.



Unsprezece persoane au fost reţinute în asociere cu această operaţiune, inclusiv numărul unu din această reţea, de naţionalitate olandeză. Opt dintre persoanele reţinute au fost încarcerate.



Pe lângă ecstasy, ofiţerii au confiscat şi alte tipuri de droguri sintetice, precum şi aproape 400 de kilograme de haşiş şi marijuana, pe care reţeaua le vindea în Ţările de Jos pentru a finanţa achiziţionarea substanţelor necesare fabricării drogurilor sintetice, notează AFP.



Această organizaţie - ai cărei membri sunt de naţionalitate olandeză, spaniolă, română, columbiană şi italiană - îşi avea sediul în Barcelona (nord-est), unde dispunea de două ateliere de producţie, în Malaga (sud) şi în Ibiza, în Insulele Baleare.



Spania este considerată una dintre principalele porţi de intrare pentru drogurile care ajung în Europa, însă capturile forţelor de ordine constau de obicei în cocaină sau canabis. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale