Spania: Cel puţin 1.200 de migranţi au ajuns în insulele Canare în weekend

Spania: Cel puţin 1.200 de migranţi au ajuns în insulele Canare în weekend

Insulele Canare (Spania) au primit în weekend 1.275 de migranţi sosiţi din Africa în 42 de ambarcaţiuni din lemn, au anunţat luni autorităţile locale, transmite DPA.

Numărul migranţilor care pleacă cu ambarcaţiuni din nordul şi vestul Africii către arhipelagul spaniol din Atlantic a sporit rapid în acest an. De la începutul lunii ianuarie, aproximativ 17.000 de migranţi au ajuns în Canare.

Bărcile, majoritatea dintre ele dotate cu un motor extern, au plecat în principal din Maroc şi Mauritania, dar unii au venit din Senegal, ţară situată la 1.500 de kilometri sud de insulele Canare.

Principalele motivaţii ale celor care pornesc în această tentativă periculoasă în speranţa unei vieţi mai bune în Europa sunt pandemia de COVID-19, sărăcia, şomajul şi violenţa.

Majoritatea migranţilor sunt aduşi în portul Arguineguin, din insula Gran Canaria, pentru înregistrare şi testare la COVID-19.

Unii dintre imigranţi trebuie să aştepte timp de mai multe săptămâni într-o tabără de corturi provizorie, construită pe un dig. De aici oamenii sunt distribuiţi către adăposturi de urgenţă şi către hoteluri cu locuri vacante, practică tot mai criticată de sectorul turistic.

În urmă cu zece zile, guvernul de la Madrid a anunţat că va închide tabăra de corturi temporară şi va deschide un centru de primire pentru migranţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?