Spania: Mobilizare pentru Margarita, o văcuță în situație ilegală, ce riscă să fie sacrificată

Spania: Mobilizare pentru Margarita, o văcuță în situație ilegală, ce riscă să fie sacrificată

'Margarita', o văcuță 'sociabilă' și 'tandră', născută acum patru ani într-o fermă spaniolă din Tarragona, riscă să fie sacrificată în următoarele zile dacă nu i se rezolvă situația, fapt ce a declanșat o amplă mobilizare populară, relatează joi EFE.

Sursa foto: www.publico.es

Animalul a fost dus pe ascuns la sediul unei asociații de protecție a animalelor cât timp i se negociază "grațierea", însă adevărata problemă este cea a statutului său, având în vedere că nu apare în niciun registru, fapt pe care legea spaniolă îl pedepsește cu sacrificarea la abator.

Pentru a opri acest lucru s-a luat inițiativa de strângere a semnăturilor, care au ajuns până acum la 160.000.

"Este inadmisibil ca 'Margarita' să plătească cu viața pentru această greșeală birocratică", a declarat directoarea asociației "Hogar ProVegan" din Tarragona, Elena Tova care a subliniat că văcuța este obișnuită cu oamenii și se lasă adesea mângâiată.

Situația ilegală a Margaritei a fost denunțată de o vecină a proprietarului fermei.

Localnicii au precizat că Margarita nu este exploatată pentru laptele ei și că răspunde la dovezile de tandrețe ale oamenilor, astfel încât poate fi considerată drept un animal de companie.

La rândul său, Administrația Cataloniei consideră că este de "obligația" ei să întervină ,"în cazurile în care un animal nu este identificat, sau când stăpânul nu-i poate acredita originea și nici situația sanitară" și s-a angajat să găsească o soluție cu proprietarul fermei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro