Spania nu poate trimite tancuri Leopard în Ucraina deoarece se află într-o stare absolut deplorabilă. „Ar reprezenta un risc pentru cei care le folosesc”

Spania nu poate trimite tancuri Leopard în Ucraina deoarece se află într-o stare absolut deplorabilă. „Ar reprezenta un risc pentru cei care le folosesc”

În iunie, Robles a spus că posibilitatea „era pe masă” după ce ziarul El Pais a raportat că Spania ia în considerare trimiterea în Ucraina a aproximativ 40 de tancuri Leopard de fabricaţie germană ţinuţi la o bază militară din Zaragoza.

„Avem în vedere toate posibilităţile, dar pot spune deja că Leoparzii din Zaragoza, care nu au fost folosiţi de mulţi ani, nu pot fi trimişi pentru că se află într-o stare absolut deplorabilă”, a declarat Robles reporterilor marţi, în timpul unei vizite la baza din Torrejon de Ardoz, Madrid.

„Nu le putem oferi pentru că ar reprezenta un risc pentru oameni care le folosesc”, a spus ministrul.

Potrivit El Pais, premierul spaniol Pedro Sanchez i-a făcut oferta de a livra tancuri preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei vizite la Kiev, dar planurile au fost suspendate din cauza complexităţii operaţiunii, care necesită şi aprobarea parlamentului german

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”