Spania: Polemică în jurul vilei cumpărate recent de cuplul de la conducerea stângii radicale Podemos

Spania: Polemică în jurul vilei cumpărate recent de cuplul de la conducerea stângii radicale Podemos

Secretarul general al partidului Podemos (stânga radicală spaniolă), Pablo Iglesias, şi partenera sa, Irene Montero, purtătoare de cuvânt parlamentară a formaţiunii, s-au declarat dispuşi să renunţe la mandatele lor în urma polemicii declanşate în partid de vila pe care au achiziţionat-o recent într-o suburbie înstărită a Madridului, transmite AFP.

Cuplul Pablo Iglesias, 39 de ani, şi Irene Montero, 30 de ani, a achiziţionat recent o vilă de 270 mp, situată pe un teren vast, cu grădină şi piscină, pentru suma de 600.000 de euro, la Galapagar, la vest de Madrid. Cei doi au explicat că vor să-şi crească ''cu puţină intimitate'' gemenii pe care îi aşteaptă la toamnă, şi că au contractat un credit ipotecar pe 30 de ani.

Achiziţia a provocat însă un scandal în interiorul Podemos, a treia forţă politică din Spania, care denunţă în mod constant de la înfiinţarea sa, în 2014, puterea elitei economice a ţării.

''Codul de etică al Podemos nu este o formalitate'', ci ''un angajament de a trăi la fel ca oamenii de rând pentru a-i putea reprezenta în instituţii'', a declarat primarul din Cadiz (sud) şi militant al Podemos, José Maria Gonzalez.

Într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă, Iglesias şi Montero au recunoscut că ''s-a deschis o dezbatere privind credibilitatea şi onestitatea noastre'', şi au anunţat organizarea unei consultări în rândul militanţilor partidului, care să decidă dacă cei doi trebuie să rămână sau nu să rămână la conducerea partidului şi în parlament.

''Dacă ei ne ordonă să demisionăm, vom demisiona'', a declarat Pablo Iglesias, precizând că nu şi-a imaginat niciodată că achiziţia locuinţei va stârni o astfel de polemică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”