Spania: Poliţia catalană a reţinut un lunetist care intenţiona să-l ucidă pe premierul spaniol Pedro Sanchez

Spania: Poliţia catalană a reţinut un lunetist care intenţiona să-l ucidă pe premierul spaniol Pedro Sanchez

Poliţia regională catalană (Mossos d'Esquadra) a confirmat joi că a arestat un bărbat în vârstă de 63 de ani care intenţiona să-l împuşte pe premierul spaniol, Pedro Sanchez, relatează Xinhua.

Mossos d'Esquadra a anunţat arestarea într-un "tweet". "La Terrassa (aproape de Barcelona) a fost arestat un bărbat care intenţiona să-l ucidă pe premierul spaniol. Bărbatul arestat, care avea un arsenal de arme acasă, este în închisoare''. se arată în mesajul postat pe Twitter.




Arestarea a avut loc pe 19 septembrie după ce Poliţia regională catalană a fost avertizată de un membru al unui grup de chat "Whatsapp" că deţinutul lansase ameninţări împotriva lui Sanchez şi a cerut sprijin logistic pentru planul său.

Bărbatul arestat, care a comentat, de asemenea, că este dispus să se "sacrifice pentru Spania", a fost plasat în arest preventiv.

El este descris drept membru al unei gărzi de securitate expert în armament, în vârstă de 63 de ani şi adept al unui ideologii de extremă dreapta. Mass-media spaniole au confirmat că suspectul deţinea la locuinţa sa 16 arme de foc, între care puşti de mare putere.

Motivul aparent pentru a-l ucide pe Sanchez a fost "răzbunarea" pentru planurile guvernului socialist de a muta mormântul generalului Francisco Franco din Valle de los Caidos, la nord de Madrid.

Sursele guvernamentale au subliniat faptul că ''securitatea lui Sanchez nu a fost niciodată în pericol să fie compromisă ". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale