Spania: Premierul Pedro Sanchez, îngrijorat de explozia numărului de cazuri de COVID-19 la Madrid

Spania: Premierul Pedro Sanchez, îngrijorat de explozia numărului de cazuri de COVID-19 la Madrid

Premierul spaniol Pedro Sanchez a exprimat marţi îngrijorarea guvernului său în faţa revenirii puternice a epidemiei de coronavirus în regiunea capitalei Madrid, relatează AFP.

"Starea sănătăţii publice şi evoluţia epidemiei la Madrid ne îngrijorează", a spus el într-un interviu la postul de radio Cadena Ser.

Liderul socialist a adăugat că unele guverne regionale, pe care nu le-a numit, trebuie să îşi amelioreze capacitatea de trasabilitate a cazurilor de COVID-19 şi "capacităţile strategice" în faţa coronavirusului.

Regiunile sunt responsabile în materie de sănătate în Spania şi, prin urmare, sunt în prima linie a luptei împotriva coronavirusului.

În contextul exploziei numărului de cazuri, Sanchez a pus la dispoziţia regiunilor, săptămâna trecută, 2.000 de militari pentru a le ajuta să urmărească noile cazuri de COVID-19.

Pentru moment, 11 din cele 17 regiuni au făcut apel la militari, printre care şi regiunea Madrid, guvernată de conservatori, care a cerut ajutorul a 150 de soldaţi.

Spania a fost una dintre cele mai afectate ţări din Europa de epidemie în primăvară, înainte de introducerea unora dintre cele mai stricte măsuri din lume, care i-a permis să ţină apoi cazurile sub control.

Însă de când izolarea a fost în totalitate ridicată la 21 iunie, epidemia a revenit în forţă, cu o explozie de cazuri legată în special de reuniunile familiale sau de ieşirile nocturne.

Cel mai recent bilanţ al Ministerului Sănătăţii, publicat luni, a relevat peste 23.000 de noi cazuri de vineri şi un total de 462.858 de cazuri detectate de la începutul epidemiei.

Dintr-un total de 1.656 de spitalizări înregistrate în ţară în ultimele şapte zile, 420 (circa 25%) au avut loc în regiunea Madrid, conform acestui bilanţ.

Această regiune cu 6,7 milioane de locuitori şi care a fost cea mai afectată din ţară în primăvară a reprezentat de asemenea aproape jumătate din cele 141 de decese legate de COVID-19 în ultimele şapte zile.

Peste 29.000 de persoane au murit oficial din cauza COVID-19 în Spania de la începutul epidemiei, unul dintre cele mai ridicate bilanţuri din lume. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…