Spania: Socialiştii, pe prima poziţie în intenţiile de vot înaintea alegerilor din 10 noiembrie

Spania: Socialiştii, pe prima poziţie în intenţiile de vot înaintea alegerilor din 10 noiembrie

Avansul Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) în intenţiile de vot ale electoratului spaniol în perspectiva alegerilor din 10 noiembrie este în scădere, făcând tot mai puţin probabil scenariul ca premierul în exerciţiu Pedro Sanchez să obţină o majoritate, indică un sondaj de opinie realizat de GAD3 pentru cotidianul ABC, transmite luni Reuters.

Socialiştii ar pierde cinci mandate parlamentare şi împreună cu partidul Unidas Podemos (extremă stânga) ar urma să deţină 155 dintre cele 350 de locuri în Congresul Deputaţilor (camera inferioară a parlamentului spaniol), având nevoie de sprijinul separatiştilor şi al naţionaliştilor pentru a coagula o majoritate, într-o perioadă de sporire a tensiunilor în Catalonia.

Partidele de pe partea dreaptă a scenei politice spaniole, printre care formaţiunea de extremă dreapta Vox, ar obţine împreună 160 de mandate, cu 11 mai multe decât în aprilie.

Partidul Popular (PP, de opoziţie) ar urma să aibă 100 de mandate, cu 34 mai multe faţă de scrutinul din aprilie, iar partidul liberal Ciudadanos ar obţine doar 17 locuri, cu 40 mai puţine faţă de acum şase luni.

Sondajul GAD3 a fost realizat pe un eşantion de 2.730 de cetăţeni spanioli cu drept de vot, în perioada 21-24 octombrie, pe fondul protestelor din Catalonia faţă de condamnarea la închisoare a nouă lideri separatişti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro