Spania: Șoferul camionetei implicate în atentatul din Barcelona a fost identificat (poliție)

Spania: Șoferul camionetei implicate în atentatul din Barcelona a fost identificat (poliție)

Șoferul camionetei de culoare albă, care joia trecută a intrat în plin în mulțimea de pietoni de pe bulevardul Las Ramblas, principala arteră turistică din Barcelona, a fost identificat, a anunțat poliția catalană într-o postare pe Twitter, potrivit AFP, DPA și Reuters.

Acesta a reușit să fugă de la locul atentatului și este în continuare dat în urmărire, dar nu se știe dacă se mai află pe teritoriul Spaniei, conform portalului francez 20Minutes.

Chiar dacă numele fugarului nu este menționat în postarea poliției catalane, un responsabil al Ministerului de Interne din Catalonia, Joaquim Forn, a declarat la postul de radio local: "totul duce la ideea că Younes Abouyaaqoub se afla la volanul camionetei".

Conform Reuters, anchetatorii consideră că Younes Abouyaaqoub, un tânăr de 22 de ani născut în Maroc, se afla la volanul camionetei implicate în atacul din Barcelona. Se presupune că el făcea parte dintr-o rețea de 12 persoane.

Poliția caută, de asemenea, o furgonetă albă Renault Kangoo care ar fi putut trece granița în Franța, indică portalul 20Minutes.

Acest marocan de 22 de ani, a cărui fotografie a fost făcută publică, este căutat în toată țara și pe teritoriul Europei, fără ca poliția să poată spună precis dacă este sau nu în viață.

La câteva ore după atacul din Barcelona, un autoturism Audi A3 a intrat în plin într-un grup de pietoni pe faleza din stațiunea balneară Cambrils, situată la sud de capitala catalană. Unul din cei cinci ocupanți ai autoturismului — care aveau asupra lor centuri explozive false, un topor și cuțite — a înjunghiat apoi mortal o femeie. Toți cei cinci atacatori au fost uciși de poliție.

Autorii celor două atentate, care au fost revendicate de Statul Islamic, făceau parte dintr-o celulă jihadistă de 12 persoane. Aceștia se pregăteau să comită "în scurt timp unul sau mai multe atentate", dar planurile lor au fost date peste cap după o explozie accidentală care a distrus locuința din Alcanar, 200 km sud-vest de Barcelona, de unde pregăteau atacurile, potrivit șefului poliției catalane Josep Lluis Trapero. Anchetatorii cred că explozia i-a făcut pe teroriști să se grăbească și să recurgă la vehicule în atentatele de la Barcelona și Cambrils.

Patru suspecți se aflau în custodia poliției luni. Dintre cei cinci atacatori uciși la Cambrils, au fost identificați trei de naționalitate marocană. Alți trei suspecți: Younes Abouyaaqoub și doi indivizi ar fi putut deceda în explozia din Alcanar, conform AFP.

Mai mulți membri ai celulei, între care imamul Abdelbaki As Satty, locuiau la Ripoll, un orașel la poalele Munților Pirinei, la nord de Barcelona.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga