Spania va trimite Ucrainei până la şase tancuri Leopard 2A4

Spania va trimite Ucrainei până la şase tancuri Leopard 2A4

Spania intenţionează să trimită Ucrainei între patru şi şase tancuri Leopard 2A4, de fabricaţie germană, a anunţat miercuri cotidianul El Pais, care citează surse guvernamentale anonime de la Madrid, transmite Reuters.

Spania trimite Ucrainei tancuri Leopard FOTO EPA-EFE

Numărul exact de tancuri trimise de Spania va depinde de condiţia blindatelor respective disponibile şi de numărul altor ţări ce vor furniza în cele din urmă tancuri Ucrainei, scrie Agerpres.

Occidentul a promis Kievului că va livra în această lună tancuri grele pentru a ajuta armata ucraineană să lupte contra forţelor invadatoare ruse care încearcă să avanseze în estul Ucrainei pentru a recuceri poziţiile pierdute în ultimele luni.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a afirmat marţi că guvernul de la Kiev se aşteaptă să primească, într-o primă etapă, între 120 şi 140 de tancuri occidentale de la o coaliţie de 12 ţări.

Kuleba a adăugat că tancurile ce vor fi primite în prima etapă includ modelele german Leopard 2, britanic Challenger 2 şi american M1 Abrams. Kievul mizează şi pe faptul că va fi convenită furnizarea de tancuri franceze Leclerc.

Coaliția de tancuri

„Ne extindem coaliţia de tancuri : există o decizie în acest sens din partea Canadei şi sunt recunoscător pentru asta. Avem deja 12 ţări în coaliţia noastră de tancuri”, a spus Volodimir Zelenski, după ce Canada a anunțat zilele trecute că va livra tancuri Kievului.

Ucraina va primi între 120 și 140 de tancuri de luptă în „primul val de contribuții” din partea unei coaliţii formate în prezent de 12 state, a afirmat marţi ministrul de Externe Dmitro Kuleba.

„Coaliţia pentru tancuri are acum 12 membri. Pot menţiona că, în primul val de contribuţii, forţele armate ucrainene vor primi între 120 şi 140 de tancuri occidentale”, a declarat Kuleba într-un briefing de presă online.

Ajutorul oferit recent Ucrainei va face posibilă formarea a patru sau cinci noi brigăzi, dintre care una sau două vor fi brigăzi de tancuri, spune șeful ONG-ului „Centrul analitic pentru studiul și combaterea amenințărilor hibride”, generalul-maior în rezervă Serhi Savcenko, pentru Zerkalo Nedeli.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…