Spania/Ebola: alte trei persoane plasate sub observație la Madrid

Spania/Ebola: alte trei persoane plasate sub observație la Madrid

Alte trei persoane care nu prezintă simptome de febră hemoragică Ebola dar ar fi putut intra în contact cu infirmiera contaminată au fost plasate sub observație vineri la spitalul La Paz Carlos III din Madrid, au anunțat autoritățile.

Acest fapt ridică la 17 numărul de persoane admise în acest spital în legătură cu criza virusului Ebola.

Cele trei noi spitalizări preventive au fost anunțate într-un comunicat de comitetul interministerial special constituit de guvernul spaniol pentru a gestiona criza. Comunicatul subliniază că aceste trei persoane nu prezintă simptome de contaminare cu Ebola.

Singurul caz confirmat în Spania este în prezent cel al Teresei Romero, care luptă împotriva febrei hemoragice la spitalul Carlos III. Această infirmieră în vârstă de 44 de ani se pare că s-a contaminat când îl trata pe unul dintre cei doi misionari spanioli repatriați în august și septembrie după ce au fost contaminați în Africa și care au murit în acest spital. Teresa Romero a fost testată pozitiv la virusul Ebola lunea trecută.

Potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) publicat vineri la Geneva, febra hemoragică Ebola a făcut 4.033 de morți din 7.399 de cazuri înregistrate în 7 țări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal, Spania și Statele Unite), amintește AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?