SPAŢIU - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Niciun nor pe cerul Europei

SPAŢIU - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Niciun nor pe cerul Europei

Acest mozaic fotografic realizat din imagini obţinute de satelitul Copernicus Sentinel-3A prezintă întregul continent european. Toate fotografiile folosite pentru a obţine imaginea-mozaic au un singur lucru în comun: au fost realizate din spaţiu în perioade în care nu exista niciun nor pe cerul de deasupra regiunilor europene fotografiate.

Imaginea se extinde din Islanda în nord-vest până în Siberia rusă în nord-est şi de la regiunile septentrionale ale Norvegiei şi Finlandei, până în sud în Algeria, Libia şi Egipt. Acest mozaic fotografic a fost compus din imagini obţinute între 1 martie 2017 şi 30 iulie 2017.

Satelitul Copernicus Sentinel-3A este dotat cu o serie de senzori de ultimă generaţie care colectează un veritabil tezaur de informaţii menite să ajute la monitorizarea din spaţiu a planetei noastre, aflată în continuă schimbare.

Camera satelitului Copernicus Sentinel-3A poate fi folosită pentru a monitoriza atât ecosistemul marin, cât şi cel terestru.

Recent, satelitului Sentinel-3A i s-a alăturat pe orbită fratele său geamăn, satelitul Sentinel-3B, ce a fost lansat din Rusia pe 25 aprilie. Împreună, cei doi sateliţi vor asigura cea mai bună acoperire de date pentru programul european Copernicus - cel mai amplu program din lume în ceea ce priveşte monitorizarea mediului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /