SPAŢIU / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII ''Fantoma'' din nebuloasa Cassiopeia, într-o fotografie realizată de telescopul Hubble

SPAŢIU / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII ''Fantoma'' din nebuloasa Cassiopeia, într-o fotografie realizată de telescopul Hubble

Puternice explozii de energie de la stele care se aprind desenează în norii de gaze cosmice ale nebuloaselor imagini deosebite. Un exemplu este cel al "Fantomei" din nebuloasa Cassiopeia, denumită de astronomi IC 63, localizată la 550 de ani lumină distanţă, în constelaţia Regina Cassiopeia, conform NASA.

Strălucirea eterală a "Fantomei" din nebuloasa Cassiopeia a fost surprinsă de telescopul spaţial Hubble şi este rezultatul bombardării cu radiaţie ultravioletă a norilor de hidrogen din apropierea giganticei stele albastre Gamma Cassiopeiae (care nu apare în imagine), ceea ce îi dă o strălucire roşiatică. Nuanţele azurii sunt date de lumina reflectată din praful cosmic al nebuloasei.

Nebuloasa IC 63 nu este singurul obiect cosmic aflat sub influenţa unei stele gigantice, ce arde cu intensitatea a 34.000 de sori. Ea face parte dintr-o regiune mai vastă de nebuloase ce înconjoară Gamma Cassiopeiae.

Telescopul Hubble a realizat această fotografie în august 2016.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…