SPAŢIU / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII O rachetă Soyuz, transportată spre instalaţia de lansare

SPAŢIU / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII O rachetă Soyuz, transportată spre instalaţia de lansare

O rachetă Soyuz este transportată de un tren special către instalaţia de lansare, marţi, 12 martie 2019, la cosmodromul Baikonur din Kazahstan.

Această rachetă a fost folosită la 14 martie pentru a transporta pe orbită o capsulă Soyuz avându-i la bord pe membrii Expediţiei 59 pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), astronauţii NASA Nick Hague şi Christina Koch, alături de cosmonautul Roskosmos Alexei Ovcinin. Cei trei vor petrece 6 luni şi jumătate la bordul laboratorului spaţial.

Racheta Soyuz (uniune în limba rusă n.r.) este o versiune adaptată pentru lansări spaţiale a rachetei balistice intercontinentale sovietice R-7 Semiorka.

Familia de rachete spaţiale Soyuz este fabricată de Centrul Spaţial pentru Rachete Progress din Samara, Rusia. Având peste 1.700 de lansări reuşite din 1966 şi până în prezent, racheta Soyuz este cel mai utilizat vehicul de lansare spaţială din istorie.

Rachetele Soyuz sunt folosite atât pentru lansarea capsulelor cu echipaj uman Soyuz, în cadrul programului spaţial cu acelaşi nume care asigură schimbarea echipajelor de pe ISS, cât şi pentru lansarea capsulelor de aprovizionare Progress, fără echipaj uman, dar şi în misiuni comerciale de transport a unor sateliţi pe orbită. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

3 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

4 Așa o fi?

5 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...