SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Capsula Cygnus se desparte de ISS

SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Capsula Cygnus se desparte de ISS

Capsula automată de reaprovizionare Cygnus este fotografiată la 11 mai a.c., în timp ce braţul robotizat Canadarm2, al Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), este gata să o elibereze în spaţiu, după 83 de zile pe care le-a petrecut andocată la unul din porturile avanpostului orbital.

La doar 24 de ore după ce a fost eliberată, capsula Cygnus şi-a început cea de-a doua misiune, la bordul său derulându-se un experiment privind incendiile în condiţii de microgravitaţie denumit Spacecraft Fire Safety Experiment - IV (Saffire-IV).

Capsula Cygnus NG-13 a fost eliberată la altitudinea de 418 kilometri deasupra Pacificului.

Construită de Northrop Grumman, capsula Cygnus NG-13 a fost lansată spre ISS la 15 februarie, cu o rachetă Antares şi a ajuns la destinaţie 3 zile mai târziu, transportând 3.400 de kilograme de echipamente ştiinţifice, provizii pentru echipaj, precum şi echipamente şi instrumente pentru ieşirile autonome în spaţiu. Înainte de a fi eliberată în spaţiu, capsula a fost umplută cu 2.041 kilograme de deşeuri ce urmează să fie distruse la reintrarea în atmosfera terestră, după încheierea noii misiuni ce include şi experimentul privind incendiile în spaţiu.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...