SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Echipajul Staţiei Spaţiale Internaţionale a fotografiat uraganul Genevieve

SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Echipajul Staţiei Spaţiale Internaţionale a fotografiat uraganul Genevieve

Echipajul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) a realizat această fotografie a uraganului Genevieve, deasupra coastei pacifice a Mexicului, la 19 august 2020.

Evoluţia uraganului a fost supravegheată pe timpul nopţii şi prin intermediul satelitului Suomi NPP aparţinând NASA.

În toată această perioadă, satelitul Suomi NPP le-a furnizat meteorologilor date şi imagini în infraroşu ale furtunii, după care au fost calculate puterea acesteia, structura şi dimensiunile.

În momentul realizării acestei fotografii, Genevieve era un uragan de categoria patru pe scara Saffir-Simpson cu cinci niveluri (al cincea este cel mai puternic), însoţit de vânturi de 210 kilometri la oră, însă intensitatea sa a scăzut treptat pe măsură ce s-a apropiat de Peninsula Baja California.

Uraganul Genevieve a fost retrogradat joi, 20 august, la nivel de furtună tropicală. Furtuna a adus vânturi puternice, de 110 kilometri la oră şi a provocat valuri uriaşe în largul peninsulei mexicane Baja California.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”