SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Luca Parmitano încheie reparaţiile la Spectrometrul Alpha Magnetic, instalat pe ISS

SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Luca Parmitano încheie reparaţiile la Spectrometrul Alpha Magnetic, instalat pe ISS

Astronautul Agenţiei Spaţiale Europene Luca Parmitano, actualul comandant al Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), este surprins în această fotografie finalizând reparaţiile la Spectrometrul Alpha Magnetic, instrument instalat pe ISS.

Spectrometrul Alpha Magnetic este folosit pentru a detecta materia întunecată şi antimateria şi a fost reparat în cadrul unei ieşiri în spaţiu ce a avut loc la 25 ianuarie 2020 şi a durat 6 ore şi 16 minute.

Luca Parmitano, născut la 27 septembrie 1976 la Paterno, Sicilia, este un inginer şi astronaut italian din cadrul Corpului European de Astronauţi aparţinând Agenţiei Spaţiale Europene (ESA). A fost selectat ca astronaut de către ESA în mai 2009. Parmitano este şi colonel şi pilot al Forţelor Aeriene italiene şi, la 36 de ani şi 8 luni, a devenit cel mai tânăr astronaut care a îndeplinit o misiune de lungă durată în spaţiu.

Prima sa misiune în spaţiu, în cadrul Expediţiei 36/37, a început la 28 mai 2013 printr-o lansare spre ISS la bordul unei capsule Soyuz. La 20 iulie 2019 el a început o nouă misiune de durată la bordul ISS, în calitate de inginer de zbor al Expediţiei 60 şi respectiv comandant al Expediţiei 61.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”