SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Luca Parmitano încheie reparaţiile la Spectrometrul Alpha Magnetic, instalat pe ISS

SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Luca Parmitano încheie reparaţiile la Spectrometrul Alpha Magnetic, instalat pe ISS

Astronautul Agenţiei Spaţiale Europene Luca Parmitano, actualul comandant al Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), este surprins în această fotografie finalizând reparaţiile la Spectrometrul Alpha Magnetic, instrument instalat pe ISS.

Spectrometrul Alpha Magnetic este folosit pentru a detecta materia întunecată şi antimateria şi a fost reparat în cadrul unei ieşiri în spaţiu ce a avut loc la 25 ianuarie 2020 şi a durat 6 ore şi 16 minute.

Luca Parmitano, născut la 27 septembrie 1976 la Paterno, Sicilia, este un inginer şi astronaut italian din cadrul Corpului European de Astronauţi aparţinând Agenţiei Spaţiale Europene (ESA). A fost selectat ca astronaut de către ESA în mai 2009. Parmitano este şi colonel şi pilot al Forţelor Aeriene italiene şi, la 36 de ani şi 8 luni, a devenit cel mai tânăr astronaut care a îndeplinit o misiune de lungă durată în spaţiu.

Prima sa misiune în spaţiu, în cadrul Expediţiei 36/37, a început la 28 mai 2013 printr-o lansare spre ISS la bordul unei capsule Soyuz. La 20 iulie 2019 el a început o nouă misiune de durată la bordul ISS, în calitate de inginer de zbor al Expediţiei 60 şi respectiv comandant al Expediţiei 61.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut