Spaţiul aerian închis temporar în Montana din cauza suspiciunii prezenţei unui obiect pe cer

Spaţiul aerian închis temporar în Montana din cauza suspiciunii prezenţei unui obiect pe cer

Spaţiul aerian din statul american Montana a fost închis temporar sâmbătă seara din cauza prezenţei unui obiect pe cer, au declarat reprezentanţi ai autorităţii americane de reglementare a aviaţiei civile (FAA) şi un ales din Camera Reprezentanţilor, transmite duminică AFP.

FOTO Profimedia

FAA a interzis temporar zborurile pe o suprafaţă de aproximativ 93 x 93 kilometri în jurul Havre, statul Montana, în apropierea graniţei cu Canada, potrivit Reuters.

"FAA a închis o parte din spaţiul aerian din Montana pentru a sprijini operaţiunile Departamentului Apărării. Spaţiul aerian a fost redeschis", a informat agenţia într-un comunicat, după ce reprezentantul statului Montana Matt Rosendale anunţase prezenţa unui "obiect care ar putea interfera cu traficul aerian comercial", iar Departamentul Apărării "îşi va continua eforturile de a observa şi neutraliza obiectul dimineaţa".

O "anomalie radar" detectată, dar niciun "obiect" identificat deasupra statului Montana, a informat ulterior Pentagonul.

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a trimis avioane de luptă să investigheze, dar aeronava "nu a identificat niciun obiect care să se coreleze cu înregistrările radar". NORAD va continuă să monitorizeze situaţia, informează Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…