SPD, Verzii şi Die Linke au semnat un acord pentru continuarea guvernării locale în Berlin în această formulă

SPD, Verzii şi Die Linke au semnat un acord pentru continuarea guvernării locale în Berlin în această formulă

Partidul Social-Democrat (SPD), Verzii şi Die Linke (extrema stângă) din Germania au semnat marţi un acord pentru continuarea guvernării locale în Berlin în această formulă, transmite dpa.

Cele trei formaţiuni politice au guvernat la nivel local în Berlin începând din 2016. Acordul urmează să fie baza pentru o cooperare pe următorii cinci ani.

Unsprezece politicieni din cele trei partide, printre care lidera SPD Berlin şi propunerea social-democraţilor pentru funcţia de primar al Berlinului, Franziska Giffey, şi-au pus semnăturile pe programul de guvernare locală, la Biblioteca de stat din districtul berlinez Mitte.

Giffey ar urma să îi succeadă în funcţia de primar lui Michael Muller, de asemenea membru al SPD. Muller, care a fost primar al Berlinului începând din 2014, a obţinut un mandat de deputat în Bundestag după alegerile parlamentare din 26 septembrie.

Scrutinul din septembrie a fost marcat de probleme la numeroase secţii de votare din Berlin, printre care întârzieri în trimiterea buletinelor de vot în cazul votului prin corespondenţă, întreruperea procesului de votare la unele secţii sau formarea de cozi lungi în faţa secţiilor.

Câteva sute de secţii de vot din Berlin au fost nevoite să-şi prelungească programul în ziua alegerilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro