Speranțe pentru Simona Halep. Ce pedeapsă a primit azi polonezul Kamil Majchrzak, tot pentru dopaj

Speranțe pentru Simona Halep. Ce pedeapsă a primit azi polonezul Kamil Majchrzak, tot pentru dopaj

Polonezul Kamil Majchrzak care în februarie 2022 a atins locul 75 în lume, a fost suspendat pe o perioadă de 13 luni pentru dopaj, a anunţat, joi, Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Kamil Majchrzak poate reveni pe teren la finalul acestui an. Foto Facebook

La fel ca Simona Halep, jucătorul de tenis a fost depistat pozitiv anul trecut, astfel că ambele cazuri au fost judecate în paralel de ITIA și un tribunal independent. Mai multe teste antidoping efectuate în cursul anului 2022 au decelat prezenţa unor substanţe interzise în organismul jucătorului, iar Majchrzak a recunoscut încălcarea regulamentului , dar a negat că a ingerat voluntar substanţe interzise.

''Suspendarea lui Majchrzak se va încheia pe 29 decembrie 2023'', a precizat ITIA, polonezul aflându-se în stare de suspendare provizorie din 30 noiembrie 2022.

Simona așteaptă verdictul tribunalului

Până la expirarea pedepsei, jucătorul nu are voie să participe sau să asiste la turnee oficiale de tenis. La 27 de ani, Majchrzak ocupă în prezent locul 218 în clasamentul ATP. În februarie 2022, el a atins semifinalele turneului ATP 250 de la Pune (India).

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, de la US Open. Românca a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Ea a fost audiată în cursul acestei săptămâni și așteaptă decizia finală a Tribunalului Sports Resolutions.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat