Spionajul sud-coreean susţine că nu există semne că Kim Jong Un a fost supus unei operaţii la inimă (presă)

Spionajul sud-coreean susţine că nu există semne că Kim Jong Un a fost supus unei operaţii la inimă (presă)

Nu există semne că liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost supus unei operaţii la inimă atunci când nu a mai apărut în media oficiale timp de trei săptămâni, dar şi-a redus activitatea publică din cauza unor îngrijorări legate de o posibilă epidemie de coronavirus în Coreea de Nord, a relatat miercuri agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, preluată de Reuters.

Kim a participat la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte, au transmis sâmbătă media oficiale nord-coreene, prima relatare despre apariţia sa în public de la 11 aprilie. Absenţa a declanşat o serie de speculaţii privind starea sa de sănătate şi locul în care s-ar afla, o instituţie media de ştiri sud-coreeană relatând că liderul nord-coreean a fost supus unei operaţii la inimă.

Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) de la Seul a transmis la o întâlnire cu membrii comisiei pentru controlul serviciilor secrete din parlament că relatările sunt "lipsite de fundament", conform Yonhap.

"Şi-a executat sarcinile normal în perioada cât a lipsit din atenţia publică", a spus un membru al comisiei, Kim Byung-kee.

Însă parlamentarul a mai declarat că Kim Jong Un a avut numai 17 apariţii publice până acum în acest an, comparativ cu o medie de 50 pentru anii anteriori, fapt despre care NIS a spus că ar putea fi legat de o posibilă epidemie de coronavirus în Coreea de Nord.

Coreea de Nord susţine că nu are niciun caz confirmat. Ministrul Unificării din Coreea de Sud, Kim Yeon-chul, care supervizează chestiunile legate de Coreea de Nord, a spus că dispariţia lui Kim nu este neapărat neobişnuită, pentru că ţara a luat măsuri stricte pentru a combate epidemia.

"Nu poate fi exclus să existe o epidemie în Coreea de Nord", a declarat parlamentarul Kim Byung-kee, conform Yonhap.

"Kim Jong Un s-a concentrat pe consolidarea afacerilor interne, cum ar fi forţele militare şi întâlnirile partidului-stat, iar îngrijorările legate de coronavirus au limitat şi mai mult activitatea sa publică", a adăugat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …

5 VIDEO „Vino peste mine! Fără mandat îți înfig furci și topoare în inimă” / Interlopul Glonț, săltat de mascați